StoryEditorOCM
Županijada se ne zaboravi

Šibenski dragovoljci prisjetili se vojne operacije koja je pokazala da je HV izrasla u snažnu silu

Piše Šibenski.hr
3. ožujka 2023. - 10:24

U sklopu svojeg programa Šibenski dragovoljci - veterani "Da se ne zaboravi" i ove godine 2. ožujka u suorganizaciji sa udrugom 142 brigade Drniš te predstavnicima Općine Unešić prisjetili su se herojske bitke i odali dužnu počast hrvatskim vitezovima Dragi Brnadiću i Neni Đirliću Luniću.

Položeni su vijenci i upaljene svijeće za poginule branitelje u Mirloviću na mjesnom groblju kod crkve sv.Jakova i na središnjem spomeniku na Miljevcima.

image

U Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata prisjetili se vojne akcije Nos Kalik

- Vojno redarstvena akcija Nos Kalik bila je jedna od najzahtjevnijih na ovom području. U Operaciji “Nos Kalik” forsirane su dvije rijeke, Krka i Čikola što daje posebnu težinu, važnost i značaj samoj operaciji. Nos Kalik predstavljao je najvažniji strateški položaj za očuvanje Skradinske bojišnice te uvod u "Miljevačku oluju", a njegovo oslobađanje i obrana rezultat su ponajviše nesebične požrtvovnosti i hrabrosti hrvatskih vitezova 113. brigade HV.

Akcija je imala neprocjenjivu vrijednost i odjek u redovima HV-a, kao i u domaćoj i svjetskoj javnosti, te pri tome upozorila srbočetničke vojvode da smo izrasli u snažnu oružanu silu koja može izvesti najsloženije oslobodilačke akcije- poručili su iz UDVDR Grada Šibenika.

19. travanj 2024 16:13