StoryEditorOCM
Županijajoso smolić

Šibenčanin na čelu Ceha ugostitelja i turističkih radnika apelirao na kolege da se cijepe i provode mjere: ‘Spasimo sezonu...‘

Piše Šibenski.hr
12. srpnja 2021. - 15:29

Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije i predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika, još jednom je apelirao na kolege da se cijepe i pridržavaju epidemioloških mjera.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U trenutku kada bilježimo odličan početak toliko priželjkivane turističke sezone ali smo, istovremeno, svjedoci  prilično zabrinjavajućih informacija iz nama konkurentnih europskih turističkih destinacija koje imaju porast broja oboljelih od COVID-19, smatram iznimno važnim još jednom apelirati na sve dionike u turističko-ugostiteljskom sektoru na važnost cijepljenja i pridržavanja epidemioloških mjera.

Naime, ukoliko se postigne visoka razina procijepljenosti u našem sektoru ne samo što će se time značajno pridonijeti većoj sigurnosti i uspješnosti  turističko-ugostiteljske djelatnosti koja je u proteklih godinu i pol dana pandemije pretrpjela, i još trpi, vrlo teške poslovne i egzistencijalne posljedice već će se  boljom procijepljenošću  pridonijeti bržem vraćanju cijele zemlje u normalan društveni i gospodarski život.

Početak turističkog srpnja ove godine jako ohrabruje kada  se zna da bilježimo 79 posto dolazaka u odnosu na početak srpnja rekordne 2019. godine kako na razini Hrvatske tako i u  Šibensko-kninskoj županiji. No da bi smo ostali i dalje „zeleni“ na epidemiološkoj karti Europe što nam je bitan uvjet za uspješan nastavak turističke sezone trebamo nastaviti s odgovornim ponašanjem. To podrazumijeva da uz intenziviranje procesa cijepljenja svatko od nas koji zajednički dijelimo sudbinu ugostiteljsko-turističkog sektora treba ustrajati u jasnom pridržavanju svih propisanih epidemioloških mjera", napisao je Smolić.

26. travanj 2024 05:47