StoryEditorOCM
Županijapriopćenje oporbe

SDP Vodice oštro napao gradsku vlast: ‘U godini nezapamćene zdravstvene krize vi gradite sportsku dvoranu!?‘

Piše Šibenski.hr
20. veljače 2021. - 11:52

Vodički SDP oštro je uoči lokalnih izbora napao lokalni HDZ. U priopćenju kojeg potpisuje Marko Udovičić, predsjednik GO SDP Vodice, prozivaju gradsku vlast da su u godini nezapamćene zdravstvene krize, pandemije i ogromnih gubitaka u ekonomiji odlučili graditi - sportsku dvoranu.

"U godini nezapamćene zdravstvene krize, za koju ne znamo koje ekonomske posljedice nosi svakom od nas, prioritet gradske vlasti je izgradnja sportske dvorane, koju ćemo opet graditi bez potpore EU.

Izgradnja dvorane je nešto što jest visoko na listi prioriteta svake zdrave lokalne zajednice, međutim, kao i za sve stvari u životu, bitan je i kontekst vremena i financija za takav projekt. Podsjetit ću da sam prije dvije godine upitao gradonačelnicu koliko je puta sazvala u svom mandatu odbor za EU fondove, te koliko su sjednica odnosno projekata predložili da se pokrenu. Tada smo dobili nevjerojatan odgovor da se  nadležni EU odbor nije sastao niti jedan put. Ako ovu informaciju pretočimo u ekonomsku računicu dobijemo tužnu činjenicu da se morao dignuti kredit za vrtić, a sad se isto ponavlja i sa sportskom dvoranom.

SDP je ponudio niz gospodarskih mjera kako bi ovu krizu našim građanima olakšali, ali nije bilo sluha za to, jer ipak je puno teže i intelektualno zahtjevnije pokrenuti gospodarski program oporavka od obećanja da će u budućnosti biti mjesta za igru.  Još čekamo da nam se pred izbore ispeče vol i ništa nam više neće trebati. Što će malim iznajmljivačima pomoć da pripreme svoje apartmane, što će ugostiteljima dodatni set mjera pomoći, što će program poticaja za nezaposlene sugrađane, što će našim umirovljenicima sa najmanjim primanjima  dodatak na mirovinu kad će nakon fešte, koju će Carevi koji već godinama vladaju Vodicama pripremiti, baciti okolo praznu plastičnu ambalažu nek je skupljaju", stoji između ostalog u njegovu priopćenju.

25. travanj 2024 07:14