StoryEditorOCM
Županijaizbjegnuta tragedija

Savjesni planinar pronašao neeksplodiranu minu blizu popularnog skloništa na Dinari. Pirotehničari reagirali na mjestu događaja

Piše Šibenski.hr
30. ožujka 2023. - 11:07

Iz Policijske uprave šibensko-kninske izvijestili su kako je planinar na Dinari naišao na zaostalo minsko-eksplozivno sredstvo nedaleko planinarskog skloništa, a koje je bilo dosta vidljivo iz zemlje.

Savjesni planinar odlično je reagirao te je fotografirao minsko-eksplizivno sredstvo i pravovremeno obavijestio policiju:

- Po saznanju su pirotehničari policijske uprave stupili u kontakt s građaninom i na mjestu pronalaska uništili minu- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz policije su iskoristili i ovu prigodu te pozvali građane da se povedu za primjerom ovog planinara, ali i da nigdje na vidljivo mjesto ne ostavljaju oružje koje posjeduju, pronađu prilikom čišćenja ili na njega naiđu kao i da vrate oružje koje nelegalno posjeduju.

- Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje traje te nema sankcija za građane ako se odluče sami dobrovoljno vratiti oružje. Napominjemo da oružje ili eksplozivna sredstva ne dirate sami već će to učiniti naši policijski službenici-pirotehničari koji su osposobljeni za rukovanje- kazao je policijski glasnogovornik.

 

23. travanj 2024 11:35