StoryEditorOCM
ŽupanijaStupin Čeline

Samo pukom srećom izbjegnuta tragedija: Telefonski stup od nekoliko metara pao na dječje igralište 

Piše Vedrana Stočić
25. srpnja 2018. - 16:10

U Rogoznici u turističkom naselju Stupin- Čelina jučer je samo pukim slučajem izbjegnuta velika tragedija. U dvorište Mile Lacića, točnije na dječje igralište, pao je telefonski stup visok nekoliko metara.

-Radi se o turističkom objektu u kojem se trenutno odmara tridesetak gostiju i veliki broj djece. Jučer su kod mene bili i moji unuci. Tragedija je mogla biti golema- ogorčeno kaže Mile Lacić.



Od kada se dogodio nemili incident Mile Lacić T-Com je nazvao bezbroj puta. "Vozaju" ga, kaže, od jedne do druge službe, brojnim agentima i tehničarima priču je ponovio bezbroj puta, međutim,  nitko od odgovornih ni 24 sata kasnije nije se pojavio na terenu.

-Silno mi je neugodno, strani turisti to snimaju i čude se kako nitko ne reagira. Inače, stup je postavljen prije četiri godine i nije mi jasno da je tako brzo istrulio. Pitam se, vodi li itko računa o kvaliteti takvih grdosija koje se postavljaju uz kuće, na ulice, čak i u neka dvorišta. Na dječjem igralištu ponekad ima desetak djece i prvo je čudo što jučer nijedno dijete nije stradalo – kaže Lacić.

Stupin-Čelina atraktivno je mjesto u prvoj turističkoj kategoriji, a naši sugovornici nas upozoravaju da telefonski stupovi nisu jedini problem. Na plaži se parkiraju auti, ostavljaju trajleri i stari brodovi, a nužno je urediti i obraslo zelenilo.
 

24. travanj 2024 15:09