StoryEditor
ŽupanijaPečarić odgovorio Klarinu

Sa zaprepaštenjem sam pročitao vijest da ste se i vi pridružili onima koji u Hrvatskoj sprovode velikosrpski Memorandum SANU 2 i za to još tvrdite da je u duhu antifašističke povijesti Tisna

Piše Šibenski.hr
2. kolovoza 2017. - 17:36

Jučer smo objavili informaciju kako je Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a odbio dopusiti održavanje promocije knjige Josipa Pečarića "Dnevnik u znaku Za dom spremni" u općinskom Društvenom domu. U najkraćem, Klarina je zasmetao poklič Za dom spremni u naslovu knjige. Danas donosimo odgovor akademika Pečarića načelniku Klarinu. Pečarićev odgovor prenosimo u cijelosti:

- Sa zaprepaštenjem sam pročitao vijest da ste se i Vi pridružilu onima koji u Republici Hrvatskoj sprovode velikosrpski Memorandum SANU 2 i za to još tvrdite da je u duhu antifašističke povijesti mjesta Tisna.

Knjiga „Dnevnik u znaku Za dom spremni" govori o hrvatskim braniteljima, istinskim antifašistima koji su pobijedili u Domovinskom ratu velikosrpskog fašističkog agresora. Među tim istinskim antifašistima su i naši HOS-ovci kojih su se fašistički agresori strašno bojali.

Poznato je koliki je bio strah velikosrpskih  fašističkih agresora od pokliča naših HOS-ovaca ZA DOM SPREMNI pa čak i samog njihovog obilježja u kome je taj poklič. Sam poklič su koristili i mnogi drugi hrvatski branitelji, ali posebno izdvajam HOS-ovce jer je njihovo simbol s tim pokličrm i zvanično registriran u današnjoj Hrvatskoj.

Vašim izjednačavanjem hrvatskih branitelja s ustašama Vi zapravo radite isto što su svo vrijeme radili velikosrpski fašistički agresori koji su za vrijeme Domovinskog rata o hrvatskim braniteljima govorili kao o ustašama, a hrvatsku državu nazivali Tuđmanova ustaška država.
T
o rade mnogi u Srbiji i danas pokušavajući prikriti bit fašističkie velikosrpske agresije na Hrvatsku. Moja knjiga upravo pokušava to spriječiti, pa su zato njena predstavljanja i u Zagrebu i u Splitu organizirale udruge hrvatskih branitelja.

S druge strane sigurno su zadovoljni u Župi sv. Duha u Tisnom jer im mora goditi Vaša sugestija da o obrani Domovinskog rata, a protiv velikosrpsko Memorandua SANU 2 treba koristiti njihove prostorije, a ne prostorije Općine Tisno- stoji u odgovoru akademika Josipa Pečarića.

# IVAN KLARIN# TISNO# KNJIGA# ZA DOM SPREMNI#JOSIP PEčARIć

Izdvojeno