StoryEditorOCM
ŽupanijaVeliko pospremanje

Ronioci počistili podmorje ispred Kerumovog hotela u uvali Krušćica, a on izjavio da će sam, bez problema "počistiti" konkurenciju za splitskog gradonačelnika

Piše Tekst i foto: Vedrana Stočić
8. travnja 2017. - 17:19


U nedjelju točno u 11 sati pod budnim okom Željka Keruma započela je velika ekološka akcija u  uvali Krušćice ispred Kerumovom hotela „Perla". Stotinjak ronioca iz petnaestak hrvatskih ronilačkih klubova istodobno je zaronilo na više lokacija u Rogoznici, a za sve njih u svom ekskluzivnom restoranu doručak, ručak i večeru spremao je osobno Željko Kerum.

U Uvali ispred Kerumovog hotela pored starih guma, konopa i boca izvadili su čak jedan kontejner, a na ostalim lokacija već standarno bilo je puno staklene ambalaže, starog brodskog konopa, brodskih otirača čak i jedan stari štednjak.
Glavni organizator do sada najveće akcije čišćenja rogozničkog podmorja je splitski ronilački klub „Modri virus", suorganizator akcije je Kerumov hotel „Perla", te rogoznička Turistička zajednica i Općina Rogoznica.



- Uvala Krušćca dosta je nečista. Dugo godina na vojnom mulu pristajali su vojni brodovi, a posljednjih dvadesetak godina na mul se privezuju koće. Ispod površine mora, guma, konopa, boca...Od srca zahvaljum roniocima iz Splita, Rijeke, Solina, Rogoznice i ostalih hrvatskih gradova. Za sve njih u mom hotelu osigurao sam spavanje, doručak, ručak i večeru, kazao je Kerum.

Zaintrigirao ga je kip Gospe od Loreta u Primoštenu, te je predložio rogozničkoj načelnici Sandri Jakelić da se u Rogoznici napravi sličnu sakralnu atrakciju. Najavio je posjet brdu Gaj na kojem je  prije nekoliko dana postavljen i okrunjen  sedamnaestmetarski kip primoštenske zaštitnice.

- Ja sam vjernik, ali poštujem sve dobre ljude bez obzira na vjerska i politička opredjeljenja, veli Kerum.
Inače, nahvalio je rogozničku načelnicu i njezinu susretljivost.



- Pametna je žena i svakom tko pošteno kaže pruža podršku i pomoć. Ja sam Splićanin rođen u Ogorju, ali gdje god dođem stvaram, otvaram radna mjesta, pa tako i ovdje, kaže Kerum.
Brojnim novinarskim ekipama koje je samo zbog Keruma iznenada zainteresiralo smeće u rogozničkom podmorju  najavio je pobjedu za splitskog gradonačelnika i to već u prvom krugu.

- Nisam navikao na poraze i mislim da ću dobiti izbore. Kada ne bi „potukao"  ovako loše protivnike ostavio bi se politike. Ne kažem da sam najbolji, ali oni bolje od mene nisu se kandidirali, a šalterske službenike u banci i rješavatelje križaljki neće biti teško pobijediti, zaključio je Kerum.

Ekološkom akcijom zadovoljni su i u rogozničkoj Turističkoj zajednici. Podržavaju sve ekološke, promidžbene, kulturne i sportske inicijative i posebno ih, kažu, veseli kada se u takve akcije aktivno uključe hotelijeri, ugostitelji i iznajmljivači.
                                       



 

27. travanj 2024 00:36