StoryEditorOCM
ŽupanijaPredstavili kandidate

Rogozničko ‘Naše misto‘ za župana podupire Marka Jelića, a u skupštinu gura Stipu Petrinu

Piše Vedrana Stočić
29. ožujka 2021. - 12:48

Nezavisna lista „Naše misto“, koja se natječe za rogozničko Općinsko vijeće, za župana Šibensko-kninske županije podupire aktualnog kninskog gradonačelnika Marka Jelića i Iris Ukić Kotarac za dožupanicu. „Naše misto“ za Županijsku skupštinu podupire i NL Stipe Petrine, a na toj listi bit će i četiri njihova člana.

- Važna nam je i Županija, do sada Općina Rogoznica nikakav utjecaj u Županijskoj skupštini, to se mora promijeniti. HDZ je privatizirao i Županiju baš kao i Općinu Rogoznica i sve institucije i javna poduzeća u njoj od Turističke zajednice do komunalnog poduzeća. Mi smo nezavisni kandidati bez stranačke stege koji se bori za opći interes i protiv mita i korupcije.-kaže Ljubo Županović Lebo kandidat NL „naše misto“ za rogozničkog načelnika.

Predstavili su prva četiri kandidata na listi za rogozničko  Općinsko vijeće, od njih četiri čak su tri žene. Nositelj liste je Dajana Radić, drugi na listi je Ivica Grgić, treća je Vlasta Bego, a četvrta Rozalija Ercegović.

Nisu mogli, kažu, predstaviti čitavu listu jer još ne znaju koliko će rogoznički općinski parlament imati vijećnika, jer Statut Općine Rogoznica još nije usklađen s novim zakonom o lokalnoj samoupravi.

- I taj Statut koji će se donijeti biti će temeljen na vrlo čudnim podacima o broju stanovnika i broju birača. Valjda smo jedina općina ili grad u RH koja ima više birača od stanovnika. Prema popisu stanovnika iz 2011. godine Općina Rogoznica ima 2345 stanovnika, a prema najnovijim podacima preko 2600 birača. Tražit ćemo službeno očitovanje nadleženih istitucija, jer tu nešto nije uredu.-kaže Ljubo Županović Lebo.  

20. travanj 2024 00:07