StoryEditorOCM
Županijaopćinska blagajna

Rogoznica dobila proračun prije tri dana, evo kako se misli potrošiti 36,6 milijuna kuna

Piše Vedrana Stočić
25. ožujka 2022. - 17:49

Zbog izvanrednih izbora za načelnika, Općina Rogoznica je proračun za ovu godinu donijela tek prije tri dana. Podsjetimo, tada je prisegnula novoizabrana Anita Živković koja će voditi mjesto naredne tri godine.

Od 36,6 milijuna kuna, koliko iznosi ukupni budžet, za program građenje i uređenje komunalne infrastrukture namerava se utrošiti 8,6 milijuna kuna. Najviše novca u kapitalna ulaganja uložit će se u nerazvrstane ceste i to 3,7 milijuna kuna, za uređenje javnih površina osigurano je 3,3 milijuna kuna, za javnu rasvjetu 709 tisuća kuna i za groblje u naselju Dvornica 925 tisuća kuna.   Za održavanje komunalne infrastrukture  osigurano je proračunskih 5,2 milijuna kuna, a za socijalni program  181 tisuću kuna.

I onda dolazimo do dva silno zanimljiva programa koji  sigurno neće bitno opteretiti općinsku blagajnu. Za program javnih potreba u sportu Općina Rogoznica u ovoj godini izdvojit će 175 tisuća kuna.  Međutim najviše novca iz tog programa, čak 90 tisuća kuna, općina će dati za prijevoz djece koja na sportske aktivnosti odlaze u susjedni Primošten i članovi su sportskih klubova  koji djeluju u toj općini.  Za udruge civilnog društva koje se bave rekreacijom osiguran je iznos od 26 tisuća kuna, a samo 60 tisuća kuna namijenjeno je sportskim udrugama.

Još žalosniji je program javnih potreba u kulturi gdje je planirano mizernih 10 tisuća kuna. A i taj novac, I  tih 10 tisuća kuna, piše u Programu, rasporedit će se putem javnog natječaja.

Program je, dodajmo na kraju, prihvaćen bez ikakve rasprave...

25. travanj 2024 03:53