StoryEditorOCM
ŽupanijaOdlični turistički rezultati

Rogoznica pokrenula novi trend promocije u Hrvatskoj - virtualna šetnja cijelom općinom

Piše Vedrana Stočić
4. listopada 2017. - 13:21

Iako im vrijeme nije išlo na ruku, rogoznička Turistička zajednica i u rujnu se može pohvaliti rekordnim turističkim prometom. Preko e-visitora u rujnu je bilo prijavljeno 6515 gostiju, a ostvareno je 79.110 noćenja što je u usporedbi s prošlom godinom porast od 17 posto po broju gostiju, te osam posto po broju noćenja.

U rujnu, s udjelom od 21 posto dominirali su gosti iz Poljske, na drugo mjesto s 18 posto su se probili Nijemci, Čeha je bilo 17 posto, Austrijanaca sedam posto, Mađara šest posto... Domaći turisti ostvarili udio od 2,7 posto.

U prvih devet mjeseci ove godine na rogozničkom području bilo je prijavljeno 80.957 gostiju i ostvareno je rekordnih 745.187 noćenja. U odnosu na prošlu godinu porast je to od 11 posto u dolascima i 10 posto u noćenjima, pa je planirana brojka od 700.000 noćenja na godišnjoj razini već je značajno premašena.  

Ovih dana među prvima u Hrvatskoj, rogoznička Turistička zajednica realizirala je projekt virtualne šetnje kroz cijelu općinu. Uz virtualne naočale i izvoran zvuk snimljen na svakoj pojedinoj lokaciji korisniku se nudi doživljaj kao da se doslovno tamo nalazi:

- Svake godine nastojimo učiniti korak naprijed u promociji. Vjerujem da smo pokrenuli novi trend promocije u Hrvatskoj, a
ovakva prezentacija pruža velike mogućnosti i siguran sam da će značajno pomoći u privlačenju novih gostiju, ali isto tako i vraćanju starih. Sustav se može i nadograđivati novim sadržajim, a veliku učinkovitost ovakve prezentacije vidim na turističkim sajmovima- kaže direktor Turističkog ureda Rogoznice Marijo Mladinić.
 

18. travanj 2024 21:10