StoryEditorOCM
ŽupanijaKAPITALNI PROJEKT

Rogoznica dobiva novu sportsku dvoranu vrijednu 15 milijuna kuna: realizacija kreće dogodine, načelnica potvrdila da za gradnju diže kredit

Piše Vedrana Stočić
8. prosinca 2020. - 17:08

Nakon što je prije nekoliko dana svečano otvoren novi dječji vrtić vrijedan 11,5 milijuna kuna, iz Općine Rogoznica najavljuju da početkom iduće godine kreće izgradnja sportske dvorane vrijedne 15 milijuna kuna.

- Nakon okončanja javne nabave započeti će radovi. Sportska dvorana nam je prioritet, a je sretna okolnost što će se graditi u sklopu osnovne škole, pa će nam u sufinanciranju pomoći i Ministarstvo obrazovanja. Za sportsku dvoranu obećana su nam i sredstva kroz novi europski proračun za  oporavak nakon covid krize. I da nismo dobli jamstva centrale države i nadležnih ministarstva da će sufinancirati gradnju dvorane, Općina je novac osigurala u proračunu i kroz kreditnu liniju.

Unatoč smanjenim proračunskim prihodima od 30 posto u ovoj korona godini planirani kapitalni projekti će se realizirati do kraja. Odnosi se to na završetak druge faze uređenja rive u vrijednosti od 22 milijuna kuna i gradnju sportske dvorane, zbog toga je i donesena odluka o zadužuje kod poslovnih banaka u iznosu od 25 milijuna kuna. Rok korištenja kredita je do konca iduće godine, a kamatna stopa iznosi 1,50 posto. Prvo je to kreditno zaduženje Općine Rogoznice od njenog osnutka, a pomoć Ministarstva obrazovanja u izgradnji školske sportske dvorane dobro je došla, smanjit će nam kreditnu obvezu - kaže rogoznička načelnica Sandra Jakelić.

Već dugo roditelji negoduju jer im djeca na treninge odlaze u druga mjesta, a i učitelji tjelesne kulture nastavu mogu održavati samo na otvorenom.

- Na sreću imamo djece, novi vrtić je popunjen i izgradnja dvorane nam je prioritet - zaključila je načelnica Jakelić.  

24. travanj 2024 03:45