StoryEditorOCM
ŽupanijaLokalni izbori

Rezime drugog kruga: Jelić s trona skinuo "kninsku kraljicu" Josipu Rimac! Pauk i Burić potvrdili veliko vodstvo iz prvog kruga, SDP-ovci odustaju od lokalne politike

5. lipnja 2017. - 10:18

Knin je postao glavna priča lokalnih izbora u Šibensko- kninskoj županiji. I ne samo u našoj županiji, već i na nacionalnoj razini. U "kraljevskom" gradu "kninska kraljica" Josipa Rimac, koja se još donedavno činila nedodirljivom, morala je prepustiti "tron" nezavisnom kandidatu dr. Marku Jeliću, nekadašnjem dekanu kninskog Veleučilišta Marko Marulić.

U bitci za šibensko- kninskog župana nije došlo do preokreta u drugom krugu. HDZ-ov Goran Pauk premoćno je osvojio treći mandat pobijedivši SDP-ovog Franka Vidovića, koji je nakon poraza najavio da se više neće kandidirati na lokalnoj razini.

Slično je izjavio i njegov stranački kolega Josip Živković koji je također u drugom krugu poražen od HDZ-ovog Željka Burića u utrci za šibenskog gradonačelnika. Živković je naime kazao da se više neće baviti politikom.

U Vodicama HDZ nastavlja kontinuitet vlasti. Branku Juričev Martinčev mijenja njezina stranačka kolegica ginekologinja Nelka Tomić. Ona je u drugom krugu dobila 56,01 posto, a njezina protukandidatkinja Sanja Radin Mačukat s Liste našeg mista 41,79 posto glasova.

Iznenađenje se dogodilo i u Tribunju. Dugogodišnjeg HDZ-ovog načelnika Damira Pilipca pobijedio je mladi nezavisni Marko Grubelić. On je osvojio 52,3 posto glasova, a Pilipac 45,69 posto.

Na koncu, smjena se dogodila i u općini Ružić. Novi načelnik Ružića je Ante Pijuk (HDZ, HSP AS) koji je osvojio 64,03 posto glasova, dok je Milan Buzov (HSS) dobio 33,74 posto glasova.

28. travanj 2024 16:12