StoryEditorOCM
ŽupanijaOtvaranje Sajma agroturizma u nedjelu u 11 sati

Rekordan broj sudionika dvodnevne manifestacije u Skradinu – čak 192 izlagača

Piše Katarina Rudan
26. travnja 2017. - 15:31


U nedjelju 30. travnja u 11 sati u Skradinu će biti otvoren 9. Sajam agroturizma na kojem će sudjelovati rekordan broj izlagača. Kako doznajemo od organizatora, ukupno 190 iz Hrvatske i dvoje iz susjedne Slovenije  i Bosne i Hercegovine.

Iz Šibensko-kninske županije svoje proizvode izložit će 75 proizvođača, iz ostalih hrvatskih županije njih 99 te 16 izlagača iz Karlovačke županije koja je ove godine partner Sajma. Koliko je Sajam postao prepoznatljiv potvrđuje podatak da je na prvom sajmu bilo 60 izlagača, a potom ih je  iz godine u godinu sve veći broj.

Sajam ima prodajni karakter, pa je to prilika za brojne proizvođače da izlože svoje proizvode ali i da trguju. Na njemu se promovira turistička i poljoprivredno proizvodna ponuda, s ciljem jačanja poljoprivredne proizvodnje u funkciji turizma i razvoja ruralnih krajeva.

Cilj sajma je predstaviti ukupno bogatstvo naše županije i cijele Hrvatske, od autohtonih i tradicijskih ruralnih proizvoda i usluga, etno i gastronomskih specijaliteta, kulturne baštine, folklora, starih zanata te turističke ponude.

Pripremljen je i bogat kulturno-umjetnički program, a očekuje se da će Sajam posjetiti oko 20 000 ljudi.

Sajam se održava u organizaciji Šibensko-kninske županije i JU Razvojna agencija ŠKŽ. Suorganizatori sajma, koji ima međunarodni karakter, su županijska Obrtnička i Gospodarska komora, Grad Skradin i županijska Turistička zajednica, a odražava se pod pokroviteljstvom nekoliko ministarstava.

 

05. svibanj 2024 03:48