StoryEditorOCM
ŽupanijaVirus u učionicama

Raste broj zaraženih: u osnovnim i srednjim školama na području županije pozitivno 34 djelatnika i 83 učenika, u samoizolaciji više od 1100 djece

Piše Katarina Rudan
16. prosinca 2020. - 17:56

U odnosu na prije sedam dana, danas (16.prosinca) znatno je veći broj oboljelih od infekcije COVID-19 u osnovnim i srednjim školama na području Šibensko-kninske županije, kako učenika, tako i zaposlenika.

Prije osam dana bilo je 26 djelatnika pozitivnih na koronu, danas ih je 34. U samoizolaciji su 32 djelatnika, desetak više nego prošle srijede.

- U osnovnim i srednjim školama, koje u ovoj školskoj godini pohađa oko 10.000 učenika, danas imamo 83 učenika pozitivnih na COVID-19, a u samoizolaciji je njih 1120. Prije sedam dana imali smo 60-tak pozitivnih i 780 u samoizolaciji, kaže pročelnica  županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Sanja Kumanović Stipaničev. 

Ne čudi stoga što je nekoliko osnovnih škola na području županije od ovog tjedna, uz suglasnost osnivača i županijskog Stožera civilne zaštite, održavanje nastave u učionicama zamijenilo modelom „C“ – online.

- Situaciju pratimo iz sata u sat, iz dana u dan, u neprekidnom smo kontaktu s ravnateljima škola i zajednički o svemu donosimo odluke, dodala je Kumanović Stipaničev.

Podsjetimo, od ponedjeljaka, 14. prosinca, na model „C“ i nastavu online prešle su: šibenska Osnovna škola Vidici, Osnovna škola Vodice i njihova Područna škola u Tribunju, Katolička osnovna škola te viši razredi Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog u Drnišu. Područna odjeljenja drniške škole rade i dalje po modelu „A“.

Od utorka na nastavu online, zbog pogoršane epidemiološke situacije u školi, prešli su i viši razredi Osnovne škole Jakova Gotovca u Unešiću.

Od danas, nastavu na daljinu imaju i svi učenici Osnovne škole Čista Velika te učenici Osnovne škole Skradin s područnim školama u Rupama, Dubravicama i Piramatovcima.  

19. travanj 2024 06:18