StoryEditorOCM
ŽupanijaŽivi zid predstavio svoje kandidate

Radijski voditelj Mario Marin za gradonačelnika Šibenika, student na Hrvatskim studijima Lovre Crvelin iz Tisnog za župana

Piše Katarina Rudan
11. travnja 2017. - 16:45


U izbornu utrku za upravljanje gradom Šibenikom i Šibensko-kninskom županijom u razdoblju od 2017.do 2021. godine ide i stranka Živi zid. Šibenčanin, radijski voditelj i DJ na Županijskom radio Šibeniku Mario Marin(42), kandidat je za novog šibenskog gradonačelnika. Student treće godine filozofije i kroatologije na Hrvatskim studijima u Zagrebu Lovre Cvelin(23) iz Tisnog kandidat je za župana.



- Kao što je poznato mi zadnjih mjeseci diljem Hrvatske predstavljamo sjajne ljude koji će biti načelnici, gradonačelnici i župani, te njihovi zamjenici, koji će nositi liste na lokalnim izborima. Pokazujemo da Živi zid ima snage, ima kadra a prije svega ima volje i hrabrosti suprotstaviti se postojećim vlastima. Te vlasti često su se pokazale kao loše, pokazalo se da više cijene tko je čiji, kakvu iskaznicu ima, da se poslovi i radna mjesta dijele po stranačkom, prijateljskom i rođačkom ključu. Vrši se negativna selekcija a ljude koji imaju znanja i radne vještine, degradira se i ostavlja po strani. Mi tu negativnu selekciju želimo iskorijeniti, najbolje ljude staviti na prvo mjesto da povuku sve nas i to je ono za što ćemo se boriti, rekao je predsjednik stranke Živi zid Ivan Vilibor Sinčić danas u Šibeniku na predstavljanju kandidata.



- Nikad se ranije politikom nisam bavio, ali sam se zadnjih nekoliko mjeseci pridružio kolegama iz Živog zida i ovom prigodom se zahvaljujem na povjerenju koje mi je ukazao predsjednik Sinčić kandidaturom za šibenskog gradonačelnika. Nadam se da ću opravdati povjerenje, a kao gradonačelnik Šibenika sijedio bih smjernice koje stranka radi na nacionalnoj razini a to su transparentnost, poštenje i pravednost, te briga za sve građane grada Šibenika i okolice, rekao je Marin.
Novinarima se kratko predstavio i kandidat za župana Lovre Crvelin koji je među ostalim rekao da svojom kandidaturom želi potaknuti sve ljude koji do sada nisu izlazili na izbore jer su smatrali da izbori neće donijeti nikakve promjene, jer su svi političari isti.



- Želim da se uvjere da je došlo novo doba koje donosi novi način razmišljanja, da postoje novi ljudi koji mogu napraviti puno. Živi zid predstavlja jedan novi način razmišljanja, strani su nam nepotizam i korupcija. Mi želimo podignuti kvalitetu života našim građanima a tu prije svega mislim na razinu socijalne sigurnosti i kvalitetu obrazovanja, rekao je Crvelin te dodao da je Šibensko-kninska županija izuzetno bogata prirodnim ljepotama, te da to treba valorizirati a naglasak je stavio na razvoj turizma, poljoprivrede i obnovljivih izvora energije.

 

25. travanj 2024 19:27