StoryEditorOCM
ŽupanijaPrimopredaja u Vodicama

"Herojima" i službeno uručen novi kombi, koji su dobili nakon što im je prethodni izgorio u podmetnutom požaru u Zagrebu; Zanimljivu poruku poslao je bivši saborski zastupnik i aktualni dopredsjednik HNS-a Ante Kulušić

Piše Ante Talijaš
18. siječnja 2019. - 15:34

-Zahvaljujem se građanima, udrugama, Društvu prijatelja Hajduka iz Šibenika, gradu Vodicama, HOO-u, HNS-u, saborskoj zastupnici Branki Juričev-Martinčev koji su nam pomogli u kupnji novog vozila – kazao je Tomislav Strikoman, predsjednik MNK 'Heroji 2007', nakon što je na vodičkoj rivi preuzeo ključeve novog kombi vozila 'Opel Vivaro' vrijednog 184 tisuće kuna.

Prije mjesec dana postojeće kombi vozilo vodičkog Malonogometnog kluba u potpunosti je izgorjelo na parkiralištu Hostela Arena u Novom Zagrebu, nakon što su pod njega u ranim jutarnjim satima pod okriljem mraka još uvijek nepoznati huligani podmetnuli požar. A ovaj nemili događaj zbio se na dan i uoči najvećeg derbija hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka u Maksimaru.

U samo mjesec dana prikupljena su sredstva za kupnju novog kombija. Iz gradskog proračuna grada Vodica za ovu namjenu izdvojeno je 50 tisuća kuna, Hrvatski olimpijski odbor dao je 70 tisuća, a Hrvatski nogometni savez 30 tisuća. Ostatak od 34 tisuće kuna prikupljen je prilozima građana i udruga.

Prilikom primopredaje novog kombija održana je i mala svečanost u vodičkoj Gradskoj vijećnici kojoj su nazočili gradonačelnica dr. Nelka Tomić, predsjednik Gradskog vijeća Marin Mikšić, saborska zastupnica Branka Juričev-;Martinčev, pomoćnik Glavnog tajnika HOO-a Siniša Krajač, dopredsjednik HNS-a Ante Kulušić, predsjednik Zajednice sportova grada Vodica Nikola Lemac te čelnici MNK 'Heroji 2007'

-Zahvaljujem se u svoje osobno ime i uime grada Vodica svim dobrim ljudima koji su pokazali veliko srce i svojim prilozima sudjelovali u akciji kupnje kombija. Zahvaljujem se na humanoj gesti čelnicima HOO-a i HNS-a – kazala je gradonačelnica dr. Nelka Tomić.

Siniša Krajač je istaknuo je kako HOO ima obvezu pomagati i razvijati sport na lokalnoj razini.

-Sport ne poznaje podjele, u sportu ne postoje razlike, svi hrvatski sportaši su jedna velika obitelj – kazao je pomoćnik Glavnog tajnika HOO-a.

-Sport i naši sportaši u promidžbi države Hrvatske više su napravili negoli svi naši političari zajedno. Ova akcija dokaz je da sport zbližava ljude. U vrlo kratkom vremenu nakon ružnog događaja u Zagrebu nabavljeno je novo vozilo što je dokaz da nas sport čini jakim – rekao je dopredsjednik HNS-a Ante Kulušić.


 

19. travanj 2024 00:44