StoryEditorOCM
Županijaide špica sezone

‘Puni smo turista, duplo bolji nego lani!‘: u Vodicama objasnili zašto su među prvima otkazali sve fešte i koncerte

Piše Katarina Rudan
26. srpnja 2021. - 20:45
Sve manifestacije koje se održavaju na rivi i glavnom trgu ”kod spomenika”odgođene su do daljnjegaNikša Stipaničev/Cropix

Kako bi turistička sezona ostala stabilna i sigurna, Turističko vijeće TZ grada Vodica donijelo je na svojoj 7. sjednici, koja je održana 22. srpnja, odluku o odgodi održavanja svih manifestacija u organizaciji TZ Vodice do daljnjeg. Razlog takvoj odluci su nove mjere Nacionalnog stožera CZ koje su danas stupile na snagu i potrajat će do Velike Gospe, 15. kolovoza.

- S obzirom na to da se sve naše manifestacije održavaju na otvorenom, na rivi i glavnom trgu, gdje nema jedan ili dva ulaza što bi omogućilo provođenje novih mjera Nacionalnog stožera o broju i covid kontroli posjetitelja, donijeli smo ovakvu odluku. Naime, ne možemo mi zatvoriti našu šetnicu uz rivu, a tu su i kafići u kojima je navečer na stotine ljudi, kao i na rivi, a prilazi su iz nekoliko ulica. Tehnički je to nemoguće izvesti i zato smo išli na odgodu održavanja događaja. Epidemiološka slika u Vodicama je dobra, svakodnevno pratimo situaciju, a Turističko vijeće ponovo će se sastati u kolovozu, te shodno mjerama koje budu na snazi donositi odluke o realizaciji programa manifestacija.

image
Ljetno popodne na rivi u Vodicama.
 
Nikša Stipaničev/Cropix

Početkom ovog tjedna na našem području boravi oko 15.000 gostiju, što je oko 4000 više nego lani, čime smo jako zadovoljni. S obzirom na to da sada slijedi glavni dio turističke sezone, ne želimo taj dobar trend dovesti u pitanje u niti jednom trenutku. Zbog toga smo sve fešte i koncerte odgodili, i ako situacija to bude dozvolila, te će manifestacije biti održane u drugoj polovici kolovoza i početkom rujna – rekla nam je diretktorica vodičke Turističke zajednice Anita Franin Pečarica.

Inače, u prvih šest mjeseci zabilježen je 80 postotni rast turističkog prometa u odnosu na isto razdoblje lani. U odnosu na prvih šest mjeseci 2019., rekordne godine, koju volimo spominjati i s kojom raditi usporedbe, to je 35 posto ostvarenog prometa.

- Što se tiče mjeseca lipnja, on je u odnosu na lani bio 100 posto bolji, a 56 posto je ostvarenje u odnosu na 2019. godinu. Srpanj je počeo odlično, situacija je za sada jako dobra, turistički promet raste i duboko se nadamo da ćemo, ne samo mi u Vodicama, nego svi na Jadranu, budemo li se pridržavali epidemioloških mjera, ostvariti dobre rezultate – na kraju će Franin Pečarica.

20. travanj 2024 04:00