StoryEditorOCM
ŽupanijaČistke HDZ-ovih kadrova u Tribunju?

Prvi na udaru direktor TZ-a Boris Ivanković! Načelnik Marko Grubelić provazao ga zbog nerada, a bivša vijećnica Lucija Cvitan pokrenula peticiju za Ivankovićev povratak<br />  

Piše Ante Talijaš
19. siječnja 2018. - 15:52



 
Šest mjeseci nakon senzacionalne pobjede na lokalnim lipanjskim  izborima prošle godine za načelnika općine, kada je u drugom krugu po broju dobivenih glasova nadmašio dugogodišnjeg tribunjskog općinskog načelnika Damira Pilipca i tako prekinuo 10-godišnju vladavinu HDZ-a, mladi 30-godišnji magistar ekonomije Marko Grubelić krenuo je s čistkama HDZ-ovim kadrova s čelnih funkcija općinskih institucija.

Prvi na udaru našao se Boris Ivanković, direktor Ureda TZ Tribunj, koji je funkciju 'prvog čovjeka' tribunjskog turizma obnašao posljednjih sedam godina. Naime, upravo na prijedlog općinskog načelnika Marka Grubelića, odluku o Ivankovićevoj smjeni većinom glasova donijelo je Turističko vijeće, a potvrdila Skupština Turističke zajednice općine Tribunj. Nakon, ove odluke, smijenjeni Boris Ivanković ipak neće završiti 'na ulici', već je raspoređen na radno mjesto suradnika u Uredu direktora. Inače, već je raspisan i natječaj za novog direktora te je objavljen na stranicama HZZ-a i TZ-a.



Nakon 'odstrela' ovog prvog HDZ-ovog kadra,  Grubelić odbacuje tezu da je riječ o politički motiviranoj smjeni.

- Smjena dosadašnjeg direktora TZ-a Općine Tribunj nema nikakvih osobnih konotacija, a ni političku pozadinu kako mi to neki imputiraju. Ivanković ostaje raditi u Uredu TZ-a, a novi direktor će odlučiti o njegovoj daljnjoj sudbini. Ako Ivanković poboljša svoje performanse na novoj poziciji ne mora se bojati za svoje novo radno mjesto. Na kraju, nisam ja sam odlučio o njegovoj smjeni, već je o tome glasovalo Turističko vijeće i potvrdila Skupština – kazao je načelnik Marko Grubelić, dodajući kako u tim tijela sjede iznajmljivači, ugostitelji i predstavnici ostalih turističkih subjekata.

Prema Grubelićevim riječima, razlozi za Ivankovićevu smjenu su njegova neangažiranost u dobivanju bespovratnih sredstava, nedovoljne promotivne aktivnosti Tribunja, nesudjelovanje u važnom događajima na razini hrvatskog turizma, nekomuniciranje s nadređenima i nedostatak komunikacije s turističkim čimbenicima Tribunja.



- Mislim da je i bivša HDZ-ova vlast htjela napraviti ovaj potez smjene, ali joj je nedostajalo hrabrosti. Neke odluke su popularne i lagane, kao što je sufinanciranje knjiga ili povećanje naknada za novorođenu djecu. S druge strane, smijeniti čovjeka nije lako, ali u ovom slučaju sam procijenio da je to nužno za izlazak iz prosječnih rezultata u turizmu naše općine. Tijekom prošle turističke sezone, nisam bio zadovoljan s detaljima u organizaciji naših najvećih manifestacija – magarećih trka, ribarske fešte i Papandopulijade. Na dalje, analizirajući financijske rezultate poslovanja TZ-a, broj dolazaka gostiju i noćenja te ostale pokazatelje, došao sam do zaključka da smo u usporedbi s ostalim jedinicama lokalne samouprave daleko ispod prosjeka – veli Grubelić.

- Nakon što sam preuzeo dužnost načelnika Općine Tribunj, zajedno sa svojim zamjenikom obavio sam sastanak sa svim djelatnicima Općine, čelnim ljudima Mjesnog poduzeća i TZ-a. Svima njima jasno smo poručili da onaj tko svoj posao obavlja kvalitetno, pošteno, profesionalno i odgovorno, ne treba strahovati za svoju poziciju i radno mjesto. U konačnici smatram odluku o smjenjivanju direktora TZ-a korak naprijed u Tribunju, te pozivam sve one koji zadovoljavaju uvjete da se jave na natječaj za novog direktora Ureda TZ-a – zaključio je Grubelić.
Komentar o svojoj smjeni nismo uspjeli dobiti od Borisa Ivankovića.

- Za sada ne želim davati nikakve izjave za medije – kratko nam je preko mobitela poručio Boris Ivanković.


Lucija Cvitan, prva slijeva

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Lucija Cvitan pokrenula peticiju protiv Ivankovićeve smjene!
 
Bivša općinska vijećnica i kandidatkinja za općinskog načelnika na prošlim izborima profesorica Lucija Cvitan, inače, članica Nezavisne liste 'Stipe Petrine', pokrenula je potpisivanje peticije protiv smjene dosadašnje direktora turističkog Ureda.
- Boris Ivanković svoj posao je radio s dušom i srcem. Iza njega, kao direktora TZ-a stoje uspješni rezultati, što se ne može reći za novog općinskog načelnika. Oštro osuđujem ovu odluku, jer je Ivanković imao odličnu angažiranost u promotivnim aktivnostima Tribunja te je fantastično organizirano ključne turističke manifestanicije tijekom ljeta. Novi načelnik nije imao pravo smjenjivati dosadašnjeg direktora na način da je utjecao na Turističko vijeće i nagovarao ljude da glasuju za njegovu smjenu – kazala je Cvitan.


Grubelić: Profesorica Cvitan je marginalni politčki lik !

- Vidio sam peticiju protiv smjene direktora TZ-a. Autoricu peticije Luciju Cvitan smatram marginalnim likom na političkoj sceni Općine Tribunja, tako da nemam namjeru komentirati tu peticiju ni njezine rezultate. Činjenica da ju je potpisalo troje ljudi iz Tribunja otkad se pojavila u javnosti, dovoljno govori sama za sebe. Profesorica Cvitan nema nikakvih referenci vezanih za turizam i turistička događanja, pa mi nije jasno ne čemu temelji svoje stavove. Njezini stavovi uglavnom su nepovezani i smatram da joj je jedini cilj oblatiti mene kao načelnika, premda sam je u više navrata pozivao na komunikaciju – kazao je Grubelić.

24. travanj 2024 12:12