StoryEditorOCM
ŽupanijaViše od plana

Proračun Primoštena narastao na 32 milijuna kuna! Petrina imao svoj show: Neka Milanović, Dujić i vlasnik onog kafića iz Rijeke dođu na balote

Piše Vedrana Stočić
24. veljače 2021. - 19:32
Petrina je najavio radove na Domu za starije i boćarske hale te početak izgradnje kanalizacije i vodoopskrbe u turističkoj zoni Marina LučicaNikša Stipaničev/Cropix

Primoštensko Općinsko vijeće prihvatilo je prvi ovogodišnji rebalans proračuna koji je uvećan za 3 milijuna kuna, kada se tome doda reprogram kredita od 10 milijuna kuna proračunu u konačnici iznosi nešto više 32 milijuna kuna ili 13 milijuna više od plana koji je prihvaćen u prosincu prošle godine.

- Bez obzira na covid krizu mi stojimo odlično. Od Vlade RH koncem prosinca prošle godine dobili smo 2,8 milijuna kuna kao covid odštetu jer je naš proračunski manjak iznosio 6 milijuna kuna. Zahvaljujem na donaciji, ali napominjem da je i u pandemijskoj 2020. godini Općina Primošten u državni proračun uplatila 6,5 milijuna PDV-a -rekao je  načelnik Stipe Petrina.

Vijeće je prihvatilo i podeblje  polugodišnje izvješće o radu načelnika za razdoblje od 30. lipnja do 31. prosinca 2020. godine.

- Vizija razvoja Primoštena započeta još 2001. godine se nastavlja unatoč corona krizi. Nstavili su se radovi na Trećem kraku Primoštena čija vrijednost je 19 milijuna kuna.  To je posljednja faze građevinske cjeline uređenja obalnog pojasa Primoštena, završetak svih radova planiran je u prosincu ove godine, a projekt je financiran isključivo  novcem Općine Primošten.  Kerum se hvali Zapadnom obalom, a samo Treći krak veći je od površine  Kerumove obale.- istaknuo je Petrina.

Najavio je da početak radova na izgradnji kanalizacije i vodoopskrbe u turističkoj zoni Marina Lučica počima za nekoliko dana točnije 11. ožujka,  projektu vrijednom 30 milijuna kuna. Tvrtka M.L. Bay Development d.o.o. iz Austrije investitor je u TZ Marina Lučica, a uporedno s infrastrukturom 1.travnja počinju radovi i na turističkim sadržajima ukupne vrijednosti 103 milijuna eura.

-Otvaramo radove na izgradnji  Doma za  starije i zgradi za društvene namjene, a 1. ožujka započima montaža boćarske hale koja je samo dio sportskog kompleksa. Radovi će biti gotovi za 15 dana, pa pozivam  predsjednika županijske Skupštine Nediljka Dujića s ekipom na partiju. Mogu doći i indexovci, predsjednik Zoran Milanović  i onaj ugostitelj iz Tri Majmuna  - zaključio u svom stilu Stipe Petrina.

Inače zbog usklađivanja s novim Zakonom o lokalnoj samoupravi Vijeće je usvojilo i novi Statut i Poslovnik Općinskog vijeća. Petrini nije baš dobro sjelo što prvi ljudi izvršne vlasti nisu više nedodirljivi i što predstavnička tijela dobivaju više ovlasti. Tako prema novom Statutu Općine Primošten neprihvaćanjem proračuna padaju Općinski načelnik i Općinsko vijeće. Može se lakše raspisti i referendum za opoziv načelnika. Dovoljno je da to zatraže dvije trećine vijećnika  ili 20 posto ukupnog broja birača.

19. travanj 2024 06:07