StoryEditorOCM
ŽupanijaDruga faza

Projekt u općini Promina vrijedan gotovo 900 tisuća kuna: zaposleno deset žena koje skrbe o 60 starijih i nemoćnih osoba

Piše Katarina Rudan
16. travnja 2022. - 15:09

U Domu kulture u Oklaju održana je početna konferencija druge faze projekta "Zaželi" – "Žene radeći pomažu u općini Promina". Projekt se provodi od svibnja prošle godine, traje 18 mjeseci, odnosno do studenoga 2022. godine.

Na projektu, koji vodi Ante Čupić, zaposleno je deset teže zapošljivih žena na razdoblje od dvanaest mjeseci, koje će se u tom razdoblju skrbiti o najmanje 60 krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba s područja općine Promina. Vrijednost projekta je 895.677 kuna, a financiran je 85 posto iz sredstava Europskog socijalnog fonda i 15 posto iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Konkurentnije na tržištu

Kroz projekt je predviđeno i osposobljavanje četiriju djelatnica u programu za njegovateljice, kako bi nakon završetka projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Kako je rečeno na početnoj konferenciji, projektne aktivnosti će rezultirati višestrukim koristima za ciljanu skupinu: smanjit će se nezaposlenost žena i niska razina motivacije dugotrajno nezaposlenih žena za dodatnim usavršavanjem. Također, smanjit će se njihov rizik od siromaštva i pojačati njihovu društvenu vidljivost i socijalnu uključenost.

Dio pripadnica ciljane skupine bit će dodatno educiran i osposobljen za kontinuirani i kvalitetan rad, za što će dobiti certifikat, a pružanjem pomoći starijim i nemoćnim osobama s područja općine Promina steći će nove vrijednosti koje će im poslužiti za budući rad sa starijim i nemoćnim osobama. Projekt će doprinijeti dobrobiti krajnjih korisnika, starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju jer žive u slabije povezanim i rijetko naseljenim mjestima, te će pozitivno utjecati na unaprjeđenje socijalnih politika i politika zapošljavanja u Šibensko-kninskoj županiji.

25. travanj 2024 18:18