StoryEditorOCM
ŽupanijaNeobvezujuće ponude

Projekt golfa na Prukljanu ide dalje; skradinski gradonačelnik Antonijo Brajković optimistično najavljuje: Imat ćemo investitora do kraja ove godine

29. ožujka 2018. - 14:12

Po svoj prilici, odmah nakon Uskrsa, u Ministarstvu državne imovine bit će organiziran sastanak na temu ponderiranja osnovnih elemenata za obvezujuće ponude za projekt golfa na Prukljanu, a nakon toga, za mjesec, najkasnije dva, očekuje se i objava javnog poziva, kako bi do kraja godine mogli znati i investitora projekta. Kazao nam je to skradinski gradonačelnik Antonijo Brajković, zadovoljan onim što se dobilo nakon neobvezujućeg, međunarodnog javnog poziva za koji su prispjele tri punude, otvorene početkom ožujka.

– Dobili smo ono što smo tražili, informaciju da interes za golf na Prukljanu postoji, a to je signal Ministarstvu da što prije raspiše obvezujući javni poziv – ističe gradonačelnik Brajković.



Neobvezujuće ponude dostavile su nizozemska, njemačka i turska tvrtka, a njihove se procjene investicije kreću od 250 do 300 milijuna eura.

Projekt golfa na Prukljanu je bio "na čekanju" zadnjih desetak godina, sve dok se, kako je to nedavno kazao njegov najuporniji zagovornik i lobist Nediljko Dujić, bivši skradinski gradonačelnik, nije shvatilo da to ne može biti skradinski, nego mora biti nacionalni projekt. Javni poziv raspisuje Ministarstvo državne imovine, nositelj projekta je Ministarstvo turizma, a tvrdi se da će biti u skladu sa svim ekološkim standardima.

Zona golfa obuhvaća površinu od 200 hektara, samo igralište, s 18 rupa, prostiralo bi se na oko 160 hektara, a ostalo bi bilo namijenjeno za ugostiteljsko-turističke sadržaje. U Skradinu vjeruju da bi budući resort mogao zaposliti 500-700 ljudi.
 

20. travanj 2024 07:30