StoryEditorOCM
Županijalegenda televizije

Prodaje se imanje Miroslava Lilića kod Drniša: dvije kamene kuće, bazen s jacuzzijem, tenis teren... Cijena? Tri milijuna kuna!

Piše Šibenski.hr
7. lipnja 2021. - 21:11

Miroslava Lilić, legendarni novinar, televizijski urednik i voditelj Dnevnik Hrvatske televizije, oglasio je prodaju svog imanja u Siveriću koje se prostore na 10.000 kvadrata, a sadržava dvije kamene kuće .Kako je naveo u oglasu, imanje se prodaje za 395 tisuća eura, odnosno gotovo tri milijuna kuna.

"Stara kamena kuća sagrađena je prije više od 100 godina i pretvorena u veliku blagovaonicu s kuhinjom u koju može stati 20 osoba. U kući su svi potrebni uređaji, veliki klima-uređaj, stara stilska peć na drva koja zimi stvara poseban ugođaj. Druga kuća u prizemlju ima veću sobu s kupaonicom, a na katu dvije sobe i kupaonicu. Povrh svega se nalazi suhi tavan za ostavu. U donjem dijelu kuće su u staroj klisuri ukopane konobe u kojima su idealne temperature za držanje vina i suhog mesa. Tu se također mogu napraviti sauna, solarij i drugi sadržaji", stoji u oglasu.

image
Privatna arhiva

Oko kuće je, navodi se dalje, cvijeće, a na imanju su stabla voća, starih kostela, brestova, topola, borova, klenova, lješnjaka, oraha, badema, 20 komada starih maslina i ostala stabla koja imanje čine prepuno zelenila. Cijela zelena površina je pod sustavom navodnjavanja. Tu je i vrt s domaćim povrćem. U vrtu je i kućica-alatnica sa svom potrebnom mehanizacijom za održavanje imanja uz koje se proteže velika moćna klisura.

Uz nju je na povišenom dijelu zemlje sagrađen veliki bazen dužine deset, širine pet i dubine od 0,90 do 1,90 metara. U bazen su ugrađeni jacuzzi, protustrujno plivanje, grijač vode, podvodni reflektor, a čisti ga mali robot koji se kreće po bazenu. Bazen je natkriven pokretnim krovom koji se otvara i zatvara na širinama u roku od 20 sekundi, a pokrov je visok 1,5 metara pa je omogućeno plivanje i kada je zatvoren. Uz bazen su hladnjak, solarni tuš, reflektori za noćno sjedenje, stol, stolice i nadstrešnica.

image
Privatna arhiva

Na imanju su stol za stolni tenis, bilijar, a tu je i badminton te ljuljačka za djecu. Ispod bazena je profesionalno tenisko igralište s umjetnom travom i reflektorima za noćno igranje. Na imanju su i električna pečenjara, roštilj i kamena pušnica idealna za sušenje mesa, roštilj i peku. Sve prostorije imaju rashladne uređaje i satelitske TV antene. Ispred ograde je  zjog za balote.

image
Privatna arhiva
24. travanj 2024 01:26