StoryEditorOCM
ŽupanijaZlatna kuna

Prkosili i pandemiji: ovo su najuspješnije tvrtke u Šibensko-kninskoj županiji po izboru Hrvatske gospodarske komore

Piše šibenski.hr
28. prosinca 2020. - 14:05

HGK – Županijska komora Šibenik tradicionalno u prosincu dodjeljuje komorska priznanja, plakete "Zlatna kuna", najuspješnijim županijskim tvrtkama u prošloj godini.

Tvrtka Pirić Montage d.o.o. najuspješnija je u kategoriji malih. Specijalizirana je za montažu i puštanje u pogon industrijskih postrojenja te je aktivna na tržištu proizvodnje plastičnih dijelova u autoindustriji, elektronici, industriji ambalaže i potrošnog materijala. Posebna se pozornost pridaje usavršavanju u segmentu strojeva za reciklažu plastike.

Pirić Montage osnovana je 2016. godine. U početku svog poslovanja bila je mala obiteljska tvrtka s četvero zaposlenih, a danas ima 18 iskusna tehničara koji, zbog razlike u vremenskim zonama, potporu 24 sata dnevno, sedam dana u tjedno, dobivaju iz ureda u Šibeniku.

U kategoriji srednjih tvrtki Zlatnu plaketu dobio je Jolly Autoline d.o.o. koji je jedini ovlašteni prodajno servisni partner Mercedes Benza na području Dalmacije. Tvrtka je iskoristila stratešku poziciju svojih prodajno-servisnih centra u Zadru, Zagrebu i Dugopolju kod Splita te pruža usluge servisa na području od Zagreba do Prevlake i usluge prodaje na čitavom prostoru EU.

Najuspješnije trgovačko društvo u kategoriji velikih tvrtki jest Djelo d.o.o. koji je jedini domaći trgovački i ujedno trgovački lanac s najvećim brojem trgovina u Šibensko – kninskoj županiji. Tvrtka Djelo d.o.o. osnovana je 1990. godine, a od 2008. godine je članica Ultragros grupacije - udruženja hrvatskih trgovačkih kuća. Danas Djelo ima 60 trgovine i oko 400 zaposlenih dok u sezoni ta brojka doseže i do 500 zaposlenika.

Zahvalnicu HGK za desetogodišnje obavljanje dužnosti u Gospodarskom vijeću ŽK Šibenik dobio je Nikica Bujas.

26. siječanj 2023 10:11