StoryEditorOCM
Županijaizborna skupština

Priznanje za prvog čovjeka Vodica: Ante Cukrov izabran u predsjedništvo Udruge gradova

Piše Katarina Rudan
12. prosinca 2021. - 11:55

U Puli je početkom prosinca održan 13. Susret gradonačelnika i poduzetnika, u sklopu kojeg je održana izborna skupština Udruge gradova Republike Hrvatske. Udruga gradova broji 126 članova te je nastala dobrovoljnim udruživanjem gradova radi suradnje, povezivanja i promicanja zajedničkih interesa gradova kao jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Najvažniji ciljevi Udruge su decentralizacija ovlasti i financija s razine središnje vlasti na gradove, promicanje interesa lokalne samouprave u javnosti te poticanje suradnje jedinica lokalne samouprave.

– Na dvodnevnom susretu raspravljalo se o nacionalnom planu za oporavak i otpornost, mogućnostima financiranja projekata lokalne zajednice, zakonu o gospodarenju otpadom, industrijskoj simbiozi gradova i poduzetnika, provedbi projekta nabave spremnika za odvojeno prikupljanje otpada sufinanciranog iz EU fondova, razvojnim vizijama gradova, elektrifikaciji u prometu gradova, uredbi o uredskom poslovanju, uspostavi platforme s elektroničkim uslugama za e/m Potpis i e/m Pečat te brojnim drugim temama – kazao je za portal Infovodice gradonačelnik Ante Cukrov.

Na izbornoj skupštini gradonačelnici su izabrali novo vodstvo Udruge gradova. Za predsjednika je izabran gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, za potpredsjednike gradonačelnici Rijeke i Poreča, Marko Filipović i Loris Peršurić, a vodičkoga gradonačelnika Antu Cukrova hrvatski gradonačelnici izabrali su za člana predsjedništva Udruge gradova.

26. travanj 2024 14:04