StoryEditorOCM
Županijajednoglasna odluka

Priznanja Grada Vodica: Nagrade za životno djelo Bošku Fržopu i Milanu Juričevu, donosimo popis svih ovogodišnjih laureata

Piše Katarina Rudan
13. ožujka 2021. - 16:17

Odbor za priznanja jednoglasno je donio prijedloge Odluke o dodjeli priznanja Grada Vodica za 2020. godinu, a konačnu odluku o dodjeli nagrada i priznanja donosi Gradsko vijeće.

Za Nagradu za životno djelo Odbor za priznanja predložio je Milana Juričeva, posmrtno, za unapređenje ugostiteljske djelatnosti i turističke usluge te Boška Fržopa za 70 godina rada na dokumentiranju vodičke baštine i povijesti.

Za Nagradu grada Vodica predloženi su Ivan Kranjac, posmrtno, za dugogodišnji rad na video kronici Vodica, Ordinacija Vesna Šunjić za unapređenje zdravstvene usluge i odnosa prema pacijentima i Martin Čičin-Šain za doprinos obogaćenju društvenog života.

Za Plaketu Grada Vodica predloženi su: Anka Vodanov i Elvira Lasan-Zorobabel za očuvanje tradicije i starih vodičkih običaja, Elvira Lasan-Zorobabel, Miroslav Sladoljev-Jolić, Gordana Mijat i Saša Komesarović za iznimnu humanost i davalaštvo krvi, Branimir Meštrov za doprinos razvoju turizma, Ekipa televizije Vodice za doprinos u informiranju za vrijeme Domovinskog rata, Ivica Bilan za snimak „Oba dva“ iz Domovinskog rata, Šime Bilan za aktivnu ulogu u društveno političkom životu, Mate Udovičić za doprinos u razvoju vatrogastva na području grada Vodica i dugogodišnji rad u DVD-u Vodice, Josip Brnadić za razvoj nogometnog sporta i Tomislav Alfirev za 25 godina rada na očuvanju tradicije vodičke glazbe i promicanju kulturno-umjetničkog amaterizma.

27. travanj 2024 03:41