StoryEditorOCM
Županijajoš malo pa gotovo

Privode se kraju radovi na uređenju 145 metara rive u Skradinu, postavljena četiri gata za prihvat turističkih brodova

Piše Šibenski.hr
28. srpnja 2022. - 15:39

Radovi uređenja pristaništa na pomorskom dobru kojim upravlja Javna ustanova "Nacionalni park Krka“ temeljem Ugovora o koncesiji u Skradinu privode se kraju. Radovi koji su započeli u siječnju 2021. te nastavljeni u ožujku ove godine odužili su se zbog novonastalih uvjeta izmještanja instalacija i očuvanja stoljetne murve. 

Rok za završetak svih radova i ponovno otvorenje prometnice bio je u lipnju ove godine, međutim zbog dodatnih uvjeta drugih i  potrebe za postavljanjem novih infrastrukturnih instalacija na istom području rok je produžen do početka kolovoza 2022. Na produljenje roka utjecala je i potreba usklađivanja s radovima hortikulturnog uređenja u blizini pristaništa te polaganja elektroenergetskog priključka kroz već pripremljenu cestu za asfaltiranje. 

- Uređenje 145 metara obale u Skradinu i postavljanje četiri gata za prihvat do osam turističkih brodova osiguravaju dodatnu stabilnost gradske rive te znatno poboljšavaju prijašnje uvjete korištenja obale - napisali su iz NP "Krka".

20. travanj 2024 09:50