StoryEditorOCM
ŽupanijaISPRAVAK

‘Primošten‘ d.d. reagira na tekst ‘Petrina nastavlja rat protiv mađarskih investitora‘: ‘Ne ucjenjujemo Općinu!‘

Piše Šibenski.hr
25. siječnja 2023. - 16:06

U članku objavljenom na web stranici sibenski.slobodnadalmacija.hr 8. studenog 2022. autorice Vedrane Stočić pod naslovom ”Petrina nastavlja ‘rat‘ protiv mađarskih investitora: ‘Vodite kolonizatorsku politiku - zanima vas samo naša zemlja!‘” objavljene su netočne informacije.

U navedenom članku, navedene su neprovjerene i netočne informacije da društvo Primošten d.d. „ucjenjuje općinu” kao i da „za zajednička ulaganja (...) nisu zadovoljni opraštanjem komunalnih davanja ni normalnim jamstvima općine, već traže općinsku zemlju”.

Suprotno navedenom, Općina Primošten obratila se društvu Primošten d.d. sa zahtjevom za financiranje za projekte poput izgradnje staklenog tunela i slično. Društvo Primošten d.d. je obavijestilo Općinu kako bi za sudjelovanje u takvim investicijama od Općine tražilo osnivanje hipoteka na nekretninama, što bi društvu bilo prikladno sredstvo osiguranja imajući u vidu visinu financiranja. Međutim, Općina Primošten odbila je takav prijedlog iako se osnivanje hipoteka može smatrati „normalnim jamstvom općine” imajući u vidu da Općina Primošten uobičajeno osniva hipoteke u korist investitora, a što je jasno vidljivo iz zemljišnih izvadaka za nekretnine u vlasništvu Općine. Dakle, upravo suprotno navodima iz članka, društvo Primošten d.d. ni na koji način nije ucjenjivalo općinu niti zahtijevalo „općinsku zemlju” već je isključivo postupalo kao bilo koji drugi savjesni investitor koji svoje ulaganje želi osigurati tržišnim i uobičajenim sredstvima osiguranja.

O ostalim navodima iz predmetnog članka društvo Primošten d.d. se više puta očitovalo, te ostaje pri svim svojim ranijim očitovanjima u odnosu na navode o vlasnicima društva i o postupcima koji su trenutno u tijeku.

26. travanj 2024 18:58