StoryEditorOCM
ŽupanijaNisu zaboravili

Prije raspuštanja Općinskog vijeća Primoštenci donijeli novi cjenik parkiranja

Piše Vedrana STOČIĆ
30. travnja 2017. - 23:25


Na zadnjoj sjednici prije raspuštanja zbog lokalnih izbora primoštensko Općinsko vijeće nije propustilo donijeti novu odluku cijena za parking u 2017. godini.

Već od 1. svibnja u centru Primoštena nama parkiranja bez plaćanja. Od 1. svibnja do 30. lipnja i od 1. rujna do 15. listopada cijene su ipak nešto niže od onih u špici turističke sezone. Sat parkiranja u tom razdoblju je 10 kuna, dnevna karta je 80 kuna, mjesečna karta je 1000 kuna, dok je najpovoljnija ona za čitavu turističku sezonu od 1. svibnja do 15. listopada i iznosi 2000 kuna.

U špici sezone sat parkinga je 15 kuna, a dnevna karta je gotovo skuplja nego ležaj u pansionu niže kategorije, iznosi 120 kuna.
Naplatu parkinga vrši lokalni komunalac "Bucavac" kojemu je na zadnjoj sjednici općinskog parlamenta dana suglasnost na cjenik za prijevoz putnika i roba na području Primoštena.

Inače Vijeće je odlučilo da se provede postupak javne nabave za prijevoz putnika od autobusne stanice do novog Doma zdravlja. Mnogi pacijenti žale se da je nova zdravstvena ustanova prilično dislocirana od centra, posebno to teško pada starijim i bolesnim ljudima. Općinska vlast odlučila im je izići u susret, a troškovi za prijevoz pacijenata osigurani su u općinskom proračunu.
 


26. travanj 2024 14:51