StoryEditorOCM
ŽupanijaPrimošten

Prihvaćeno izvješće o radu načelnika Petrine: Unatoč ‘koroni‘ niti jedan kapitalni projekt nije stao

Piše Vedrana Stočić
10. studenog 2020. - 10:17

Primoštensko Općinsko vijeće prihvatilo je Izvješće o radu načelnika za prvu polovicu godine. Unatoč koronakrizi i slabijem punjenju proračuna započeti kapitalni projekti se nastavljaju graditi. U Izviješću su posebno istaknuti radovi na Trećem kraku Primoštena kao jednom od najzahtjevih komunalnih i građevinskih zahvata na kojemu su izvršene svi armirano-betonski radovi, rekonstrukcija vodovodne, kanalizacijske, elektro i telekomunikacijske infrastrukture.

U izvješću je još istaknuto da je komunalno poduzeće „Primošten odvodnja“ d.o.o.započelo otvoreni postupak javne nabave za izgradnju kanalizacijskog sustava za cijelo područje Marina Lučica 2 u vrijednosti 22 milijuna kuna bez PDV-a. Nastavljaju se radovi i na šetnici cjelokupnom obalnom crtom Općine Primošten kako bi omogućio pješački i biciklistički koridor.

Načelnk je još izvijestio vijećnike da je u postupku ishodovanje građevinske dozvole za gradnju Doma za stare i nemoćne, a nastavljene su i pripreme za izgradnju  Doma društvene namjene neposredno u blizini zgrade općinske uprave Trn.

U Izvješću načelnika zanimljivo je i poglavlje o komunalnim poslovima, pa načelnik tako nabraja da je u navedenom razdoblju bilo 48 obavjesti o počinjenom prekršaju, 27 zahtjeva za dostavu podataka, a naplaćeno je 37.849 kuna kazni.

Načelnik naglašava da se svakodnevno vrši komunalni nadzor javnih površina, a viši stručni suradnik za komunalne poslove i informatiku tijekom prvih šest mjeseci ove godine izdao je 106 rješenja o komunalnoj naknadi, a postotak naplate komunalne naknade u prvih šest mjeseci je 65,5 posto.

Općinsko vijeće izmjenilo je i Odluku o komunalnom redu i to po naputku Ministarstva prostornog planiranja, naime, jedinice lokalne samouprave javne sadržaje i zelene površine na svom području mogu planirati samo na nekretninama u svom vlasništvu, a ne i na privatnim parcelama. Amandman s takvim zahtjevom podnio je i nezavisni vijećnik Šime Šarić.

20. travanj 2024 12:20