StoryEditorOCM
Županija‘srce dalmacije‘

Šibenski aerodrom ide dalje! Prihvaćen amandman saborskih zastupnika iz Šibensko-kninske županije

Piše šibenski.hr
28. studenog 2022. - 12:25

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske prihvaćen je zajednički amandman četvero zastupnika koji dolaze iz Šibensko-kninske županije, Branke Juričev-Martinčev, Josipa Begonje, Franka Vidovića i Hrvoja Zekanovića.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

- Predmetnim amandmanom osigurano je 500.000 eura za kompletnu dokumentaciju za izgradnju Zračne luke ‘Srce Dalmacije‘ na prostoru naselja Pokrovnik. Ovim putem napominjemo da je rebalansom proračuna prošle godine financirana izrada idejnog rješenja u iznosu od 200.000 kuna, tako da su navedena odobrena sredstva kontinuitet zalaganja zastupnika naše Županije kao i prepoznavanje potrebe za ovakvom infrastrukturom od strane Vlade Republike Hrvatske.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Još jednom napominjemo da je navedena Zračna luka uvrštena u Državnu strategiju zračnog prometa, Prostorni plan Šibensko-kninske županije i Generalni urbanistički plan Grada Drniša. Važno je naglasiti da troje Zastupnika pripada vladajućoj većini, Hrvoje Zekanović /HDS/, Josip Begonja i Branka Juričev-Martinčev /HDZ/, a Franko Vidović oporbi  /SD/- stoji u zajedničkoj izjavi četvero šibensko- kninskih saborskih zastupnika.

 

25. travanj 2024 05:40