StoryEditorOCM
ŽupanijaMurter bez pokladnog spektakla

Predstava "Suđenje Krnji Krnjiću" u ponedjeljak u 19 sati, na službenoj FB stranici „Murterske Bake“ i još nekim društvenim mrežama

Piše Katarina Rudan
14. veljače 2021. - 19:07

Pokladnog spektakla u Murteru, manifestacije "Dani O' Bak", zbog poznatih epidemioloških mjera o zabrani javnih okupljanjima, ove godine neće biti.

No, dio "šušura" koji je publici atraktivan već desetljećima, kazališna predstava "Suđenje Krnji Krnjiću" emitirat će se online, u ponedjeljak, 15. veljače od 19 sati na službenoj FB stranici "Murterske Bake", a link na YouTubeu bit će postavljen i na ostalim društvenim mrežama (FB stranice TZO i Općina Murter Kornati, YouTube kanal TZO Murter Kornati, FB Društveni centar "Jedro").

Riječ je o predstavi koja je od početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća dominantna u programu murterske pokladne manifestacije, a svake godine, pa tako i ove dio je amaterske glumačke scene Murtera, udruge "Dramski amateri Murtera" (DAM), koja uskoro slave svoju stotu obljetnicu rada i postojanja.

Vrsni amaterski glumci, iz godine u godinu, stvaraju satirična kazališna djela u koja implementiraju aktualna zbivanja u protekloj godini. Predstava se, u vremenima i godinama bez korone, tradicionalno održava u ponedjeljak navečer, u kinodvorani "Žut", dan prije Velike povorke. Prostrana dvorana u trenu postane pretijesna za sve znatiželjne gledatelje, a nakon popunjenih sjedišta, mnogi stoje sa strane ili sjede na dvoranskom tepihu, samo kako bi uživali u glumačkom nastupu.

Sadržaj predstave atraktivan je domaćim mještanima, ali i brojnoj publici iz okolnih općina i gradova, jer veliki zlotvor i protuha, neodgovoran i nestašan u isto vrijeme, vječno i opsežno osuđivan Krnjo Krnjić uvijek nagomila mnoge nevolje, koje ga "koštaju glave" ili bude pomilovan, zahvaljujući, primjerice, sinkopi. Upravo su djela počinjena od tog zgubidana, ono što dvoranom i danima nakon premijere predstave izaziva salve smijeha.

– Stoga pozivamo sve ljubitelje kazališta i satiričnih predstava da se uključe na besplatno online emitiranje u ponedjeljak, 15. veljače, u 19 sati – poručuju iz udruge "Dramski amateri Murtera".

Članovi udruge "Murterske Bake", koji su iz godine u godinu zaduženi za višednevni senzacionalan i dinamičan program manifestacije "Dani O' Bak", ove godine u skladu s propisanim mjerama, otkazali su maškarane regate, sportske turnire pod maskama, organizirane povorke, projekcije, izložbe, nastupe glazbenika i DJ-a. Nema ni animatorskog programa za djecu, plesnih noći pod maskama za djecu i odrasle u "Kristalnoj dvorani", svečane dodjele nagrada, uživanja u gastronomskim delicijama i slično.

20. travanj 2024 10:56