StoryEditorOCM
ŽupanijaVremenska prognoza

Pred nama je sunčana i topla subota: s Baronea krenite u turu Čuvari Šibenika, dođite na sajam bilja ispred Azimuta, ukratko opustite se i uživajte

Piše Šibenski.hr/HINA
30. travnja 2022. - 08:32

 


Vedro i ugodno toplo jutros je na šibenskom području. Temperatura zraka u Šibeniku u 8 sati iznosila je 16 stupnjeva Celzijevih, da najviša dnevna penjat će se do 22 stupnja, možda i više.

Tako lijepo vrijeme prilika je da se odmorite, a danas Šibenik nudi i neka zanimljiva događanja: možete se tako pridružiti ljubiteljima baštine i šetnje pa s tvrđave Barone krenuti u turistički obilazak gradskih fortifikacija. Tura je nazvana Čuvari Šibenika, a na tvrđavama se danas nude i drugi zanmljivi sadržaji, pa uživajte.

U lijepom vremenu i prirodi možete uživati i u sajmu i razmjeni bilja Zelenarijum koji se danas prijepodne održava ispred Azimuta, a bit će i dječjih radionica.

I dok će na Jadranu biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti zemlje mjestimice umjerena naoblaka, prognozirao je Državni hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) .


Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu ujutro umjerena bura, podno Velebita i jaka, prijepodne će oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.
Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 17 do 22 Celzijeva, u Dalmaciji i viša.

 

A kada je vrijeme sunčano i uvjeti za vožnju su povoljni. Pa ako krećete na pug dnas evo i što možete očekivati na hrvatskim prometnicama.

Na  autoputu A1 u tunelu Sv. Rok, u smjeru Dubrovnika vozilo je u kvaru i  potreban je dodatni oprez, izvijestio je u Hrvatski autoklub.

U povodu Praznika rada zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama i državnoj cesti (DC1) bit će u subotu, 30. travnja, od 15 do 23 sata,  i u nedjelju, 1. svibnja,  od 14 do 23 sata.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče do 1. lipnja zatvoren je izlazni krak čvora Karlovac samo iz smjera Splita i Rijeke u smjeru Grada Karlovca, zbog radova. Obilazak: čvor Novigrad-DC541-Kučevice-Netretić-Donje Stative-Ulica Borlin-Grad Karlovac. Vozila koja dolaze iz smjera Zagreba te koja se uključuju na autocestu A1 u smjeru Rijeke, Splita i Zagreba mogu koristiti čvor Karlovac.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajektna linija 832 Prapratno-Sobra je u prekidu od 7 sati, a linija će se uspostaviti u 10 sati s polaskom iz luke Sobra.

Izmjene u redu plovidbe: u subotu, 30.travnja, trajekt na liniji Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, isploviti će iz luke Suđurađ u 9 umjesto u 8 sati.

 

19. travanj 2024 04:04