StoryEditorOCM
Županijaintervenirala i policija

Poznata švedska manekenka uzurpirala otok kod Rogoznice, donijela i kokoši: ‘Ovo je Hrvatska, mogu što hoću!‘

Piše Šibenski.hr
13. lipnja 2022. - 19:53
Švedska manekenka Isabella Viola Lindblom (31) više od mjesec dana boravi na nenaseljenom otoku Jazu kod RogozniceWikipedia.org

Švedska manekenka Isabella Viola Lindblom (31), svjetski poznati model, već više od mjesec dana boravi na nenaseljenom otoku Jazu kod Rogoznice, piše Šibenski portal.

Mještanima je ova čudna i bogata manekenka već poznata. Prema pisanju portala, Šveđanka je umislila da je otok njen. Rastjeruje posjetitelje, a na otok je naselila i kokoši.

"Ovo traje više od misec dana i zapravo nije jasno kako se do sada bizarna situacija nije riješila. Da bilo kome ovakva glupost padne na pamet u Švedskoj, trenutno bi ga zatvorili na psihijatriju", komentirao je za portal jedan mještanin.

Šveđanka plaća usluge ljudima koji joj čamcima prenose različite stvari na otok, a "na neki način uživa i zaštitu pojedinaca koji u njezinom bogatstvu i potrebnim uslugama vide osobnu korist".

"Ne mogu virovati da je ovo moguće, da toliko traje postupak da se problem riješi. Nažalost, postoje i ljudi koji iskorištavaju cilu situaciju, uzimaju novac za prijevoz i druge usluge, a cura je očito pukla. Priča se i da govori kako je Hrvatska zemlja u kojoj se može raditi što hoće", prenosi portal riječi jedne Rogozničanke.

Šveđanka nema kuću na otoku. Navodno spava u mreži razapetoj među stablima, a priča se da je naručila i šator.

"Svi znaju za ovaj slučaj, a nikako da se neki konkretni potezi poduzmu. Ona trči po Jazu tvrdeći da je to njezin otok, tjera ljude, viče. Sad je tamo stavila i kokoše. Cijela Rogoznica zna za slučaj, ali očito nitko ništa ne može. Pa kakva je ovo država, čuli smo da je bila policija, komunalni redar i kako se već nije riješio cijeli slučaj", rekao je jedan Rogozničanin za Šibenski portal.

S ovim slučajem su upoznati i u Lučkoj kapetaniji i komunalnom redarstvu Općine Rogoznica, a intervenirala je i policija.

"Naš komunalni redar je izlazio dva-tri puta na dojave o neredu koji radi ta žena na otoku Jaz. Pomorska policija je također intervenirala, naplatila joj kaznu i dala rok od 24 sata da napusti otok. Zadnjih dana je ne viđamo pa ćemo ići provjeriti je li još tamo. Pomorska policija ponovno će obaviti izvide. Oni su svoje već odradili izdavši joj rješenje s kaznom i rokom za iseljenje s otoka", rekla je Anita Živković, načelnica Općine Rogoznica, za Šibenski portal.

"Mi smo obavijestili sve koje smo trebali, jasno i Državnu imovinu, jer je otok u vlasništvu države. Problem je što je ona kao europska državljanka zaštićena, a pravi problem stvarajući nered i tjerajući ljude s otoka. Kada bi ja u Munchenu razapela šator na nekom trgu, pokupilo bi me za dvije sekunde i deportiralo", dodala je načelnica.

Iz policije pak javljaju kako je Lindblom boravila na otoku Jazu "bez prijave bilo kakvog boravka na području Republike Hrvatske i bez dopuštenja nadležnih tijela".

"S obzirom na navedeno, uručena joj je obavijest o počinjenju prekršaja iz čl. 15 Zakona o državljanima država članica europskog gospodarskog prostora, kažnjena je novčanom kaznom te joj je izrečen rok u kojem mora napustiti otok i prijaviti boravak na području Republike Hrvatske. O postupanju je obaviješteno i turističko i komunalno redarstvo općine Rogoznica, kao i Veterinarska inspekcija", izvijestio je Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko-kninske.

Inače, Lindblom je rođena 1991. godine u Švedskoj, a jednu od prvih revija nosila je 2010. Pojavila se na naslovnici izdanja Votre Beauté Greece iz srpnja 2012. godine, a radila je i modeling za brendove poput Comme Des Garcons.

25. ožujak 2023 06:38