StoryEditorOCM
Županijamaja sever

Novinarka napadnuta na otočiću Tijatu: ‘Snimala sam uzurpaciju obale, vlasnik nelegalnog restorana mi je oteo mobitel‘

Piše Šibenski.hr
1. kolovoza 2022. - 18:11

Novinarka Maja Sever danas je napadnuta na otočiću Tijatu, nedaleko od Šibenika, dok je snimala uzurpaciju obale i devastaciju pomorskog dobra, javlja Index. Osobe koje smatraju da je uvala njihova, iako u zemljišnim knjigama nisu vlasnici, otvorile su luksuzni restoran, izgradile objekte i već godinama upravljaju njima.

Sever je fotografirala dolazak policije i inspektora, no to se nekima nije svidjelo. Novinarka HRT-a ondje je na godišnjem odmoru, a bila je u društvu prijateljice, sutkinje Sandre Artuković. 

Prišao im je revoltirani muškarac kojeg je svjedok u izjavi za portal Morski.hr prepoznao kao vlasnika restorana. Vikao je, vrijeđao i zahtijevao da novinarka izbriše snimke iz mobitela, a potom joj je uzeo uređaj. 

Maja Sever ispričala je za Index kako je to izgledalo:

- Policija im je objasnila da ja smijem tu fotografirati i predstavila sam se kao novinarka, rekla sam da sam u kontaktu s kolegama, ali to njih nije zanimalo. Vikao je 'briši slike', uzeo je mobitel, bilo je neugodnosti. Srećom, tamo je bila policija - rekla je Sever, još pod dojmom verbalnog napada. 

Podsjetimo, turistička inspekcija je ovih dana zatvorila ugostiteljski objekt "Spirito“ jer nije zadovoljio ni minimalne uvjete i nema rješenje za rad. Lučka kapetanija Šibenik  utvrdila je nelegalnu gradnju pontona i takozvanog sunčališta u dužini 200 metara kvadratnih, a uzurpaciju i nelegalno korištenje pomorskog dobra potvrdilo je i Ministartsvo mora, prometa i infrastrukture. Još 2018. Godine građevinska inspekcija napisala je rješenje o uklanjanju bespravne gradnje...

26. travanj 2024 20:07