StoryEditorOCM
ŽupanijaDrniš

Povukli novac iz EU fondova za jedan od svojih najvažnijih infrastrukturnih projekata: Za Poslovnu zonu 6,9 milijuna nepovratnih kuna

27. svibnja 2019. - 16:22

Od oko 9,2 milijuna kuna, kolika je vrijednost projekta razvoja gospodarstva grada Drniša ulaganjem u poslovnu zonu Drniš, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta izdvojit će oko 6,9 milijuna kuna nepovratnih europskih sredstava, ili 75 posto ukupne investicije.

Odluka o sufinanciranju važnog drniškog projekta donesena je nakon što se Grad prijavio na poziv resornoga ministarstva.
– Nakon niza projekata za koje smo uspješno ostvarili nepovratna sredstva europskih fondova i nacionalnih ministarstava, ovim projektom ulažemo u daljnji razvoj i jačanje gospodarstva na području Drniša. Infrastrukturno opremanje poslovne zone u Drnišu stvorit će uvjete za nova ulaganja domaćih i stranih investitora, te će povećati aktivaciju novih 4,5 hektara površine poduzetničke zone u Drnišu. To bi, u konačnici, trebalo pridonijeti rastu i razvoju gospodarstva na području Drniša, te cijele Šibensko-kninske županije kroz povećanje prihoda i generiranje novih radnih mjesta – kazao je Josip Begonja, gradonačelnik Drniša, kojemu je ministar Darko Horvat uručio odluku o financiranju projekta.


Poslovna zona u Drnišu će se, inače, kroz ovaj projekt u potpunosti opremiti odgovarajućom komunalnom infrastrukturom. Riješit će se odvodnja otpadnih voda (oborinska odvodnja i fekalna kanalizacija), vodovodna i hidrantska mreža, elektroopskrba i rasvjeta, telekomunikacije, a provest će se i brojne promotivne i marketinške aktivnosti kako bi poslovna zona u Drnišu što prije dobila svoju punu funkciju.

25. travanj 2024 06:50