StoryEditorOCM
ŽupanijaOdobreno 46 zahtjeva

Potpore zemljoradnicima: Šibensko-kninska županija dodijelila gotovo pola milijuna kuna u poljoprivredi

Piše Šibenski.hr
15. svibnja 2018. - 16:36

Šibensko-kninski župan Goran Pauk potpisao je danas u Gradskoj vijećnici ugovore s poljoprivrednicima koji su dobili subvencije u ukupnom iznosu od 478.620,59 kuna.

Županija je, naime, i ove godine temeljem Programa potpora poljoprivredi na području Šibensko-kninske županije za period od 2016. do 2020. godine raspisala natječaj za dodjelu sredstava za sufinanciranje projekata i ulaganja vezanih za poljoprivrednu djelatnost.

“Županija kao i svake godine sufinancira manifestacije koje promoviraju naše proizvode kao i naše proizvođače poljoprivrednike koji izlažu na raznim sajmovima. Sufinanciramo tako festival sira, pršuta, promocije naših vinara i uljara kroz edukativno-promotivne manifestacije – Noćnjak, Dani mladog maslinovog ulja, kongres aromatičnog bilja, festival vina… Ove godine smo se odlučili sufinancirati i klaster Hrvatskog otočnog proizvoda kao i naša dva LAG-a kako bismo omogućili njihov kontinuirani rad.“, kazao je župan Pauk prilikom potpisivanja ugovora.

Subvencije su dodijeljene udrugama i organizacijama za organiziranje manifestacija, stručnih skupova, edukacije poljoprivrednika, rad zadruga, sufinanciranje polica osiguranja i istraživačkih radova od značaja za promociju i razvoj poljoprivredne proizvodnje u Šibensko-kninskoj županiji. Ukupno je odobreno 46 zahtjeva.

Predstavnici poljoprivrednih proizvođača i potpisnici ugovora o dodjeli subvencija zahvalili su županu i pročelnici županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu Višnji Marasović što prepoznaju i prate njihov rad te im na taj način olakšavaju bavljenje ovim poslom.

Županija je i ove godine osigurala novčana sredstva za provedbu Programa potpora poljoprivredi iz sredstava proračuna u iznosu od 1.100 000,00 kuna. Programske mjere su podijeljene u dva dijela, a danas su potpisani ugovori s poljoprivrednicima koji su podnijeli zahtjeve za sufinanciranje edukacija poljoprivrednika, rada zadruga, sufinanciranja polica osiguranja i organiziranje manifestacija koje promoviraju poljoprivrednike, njihove proizvode i samu županiju.

25. travanj 2024 12:06