StoryEditorOCM

Potpisali Žalac i Jelić: Doznajte sve o devet ugovora vrijednih 12,3 milijuna kuna

Piše šibenski.hr
13. lipnja 2019. - 10:45

Devet ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava za projekte na području Grada Knina ukupne vrijednosti 12,3 milijuna kuna, pri čemu je 10,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, potpisali su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric s poduzetnicima s područja Grada Knina i gradonačelnikom Markom Jelićem kao predstavnikom grada odnosno nositelja projekta.

U sklopu Poziva „Razvoj poduzetništva u Gradu Kninu“ potpisano je sedam ugovora ukupne vrijednosti 3,5 milijuna kuna, kojima se poduzetnicima na području Grada Knina dodjeljuje 2,85 milijuna kn bespovratnih sredstava. Provedbom ovih projekata predviđeno je očuvanje postojećih 39 radnih mjesta te otvaranje novih 15 radnih mjesta, a ukupna alokacija od 22,2 milijuna kn ima za cilj jačanje gospodarske aktivnosti i poboljšanju konkurentnosti poduzetnika na području grada.

Također, u okviru Poziva „Provedba Intervencijskog plana Grada Knina“, s alokacijom od 106,3 milijuna kn namijenjenih za financiranje infrastrukturnih projekata na području grada Knina, sklopljen je ugovor za projekt „Izgradnja pješačko-biciklističkog mosta na Orašnici i uređenje šetnice prema Krčiću“ ukupne vrijednosti 5,8 milijuna kn kojim se Gradu Kninu dodjeljuje 4,9 milijuna kn bespovratnih sredstva. Temeljem Poziva „Priprema dokumentacije i izgradnja kapaciteta za provedbu intervencijskih planova malih gradova na ratom pogođenim područjima“ sklopio se i ugovor za projekt „Izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskog plana Grada Knina“ ukupne vrijednosti 3 milijuna kn kojim se Gradu Kninu dodjeljuje 2,5 milijuna kn bespovratnih sredstava, uz ukupnu moguću alokaciju od 11,5 milijuna kuna.

„Potpisom ovih ugovora i realizacijom ugovorenih projekata zajedničkim snagama potičemo rast i razvoj Knina i unapređujemo kvalitetu života stanovnika toga područja. Ulaganja se usmjeravaju u različita područja koja su identificirana u Intervencijskom planu, pri čemu je ključna ispravna detekcija problema i zahtjeva na samom terenu. Konstruktivna i plodonosna suradnja s partnerima na terenu, gradom, županijom i regionalnim koordinatorom, daje najveću snagu ovom programu“, istaknula je prilikom uručenja ugovora ministrica Žalac.

Navedeni pozivi rezultat su Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Riječ je novom pristupu integriranih ulaganja u pet odabranih depriviranih pilot područja (Petrinja, Knin, Vukovar, Benkovac i Beli Manastir s Dardom), a s ciljem njihovog fizičkog, socijalnog i gospodarskog oporavka. Naime, kao jedno od pet područja za provedbu Programa Grad Knin na raspolaganju ukupno ima više od 22 milijuna eura iz ESI fondova. Uz podršku Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Grad Knin izradio je Intervencijski plan (IP) u kojima su definirani projekti koje Grad planira provesti do kraja 2023. godine. U okviru provedbe Intervencijskog plana grada Knina, sklopljeno je 6 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Ukupni iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 6,5 milijuna kuna.

Potpisani su ugovori za sljedeće projekte:

NAZIV PROJEKTA: Razvoj društvenog poduzetništva Bartolomej

KORISNIK: BARTOLOMEJ j.d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 449.873,83 HRK

BESPOVRATNA SREDSTVA: 372.025,11 HRK

TRAJANJE: 15.6.2019. – 15.6.2020. (12 mjeseci)

KRATKI OPIS PROJEKTA: projekt „Razvoj društvenog poduzetništva Bartolomej“ ukupne vrijednosti gotovo 450 tisuća kn, od čega 372 tisuće kn bespovratnih sredstava, kojima će se proširiti djelatne mogućnosti poduzeća kroz nabavu i instaliranje opreme za proizvodnju eko voćnih prerađevina i suvenira.

 

NAZIV PROJEKTA: Uspostava poslovanja pružanja usluge zakupa hardverske snage, radi generiranja prihoda, zapošljavanja i doprinosa jačanju konkurentnosti MSP-a na području grada Knina

KORISNIK: CIRRUS NET d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 609.849,00 HRK

BESPOVRATNA SREDSTVA: 500.000,00 HRK

TRAJANJE: 6 mjeseci

KRATKI OPIS PROJEKTA: Projekt „Uspostava poslovanja pružanja usluge zakupa hardverske snage, radi generiranja prihoda, zapošljavanja i doprinosa jačanju konkurentnosti MSP-a na području grada Knina“ ukupne vrijednosti 762 tisuće kn, od čega 500 tisuća kn bespovratnih sredstava, a kako bi se kroz instaliranje novog računalnog postrojenja omogućilo korištenje svjetski dostupne on line usluge iznajmljivanja hardverske opreme radi korištenja bržih računalnih resursa za obradu, spremanje i dijeljenje većih količina podataka.

 

NAZIV PROJEKTA: Ulaganje u proizvodni pogon

KORISNIK: AREŽINA j.d.o.o. za usluge i proizvodnju

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 539.000,00 HRK

BESPOVRATNA SREDSTVA: 457.429,87 HRK

TRAJANJE: 12 mjeseci

KRATKI OPIS PROJEKTA: Projekt „Ulaganje u proizvodne pogone“ ukupne vrijednosti 539 tisuća kn od čega više od 457 tisuća kn bespovratnih sredstava kojima će se kroz nabavu novih strojeva i alata doprinijeti podizanju i ujednačavanju razine kvalitete proizvoda te stvoriti uvjeti za stabilnije poslovanje poduzeća i razvoj novih proizvoda.

 

NAZIV PROJEKTA: Projekt razvoja Ljubas Mont d.o.o.

KORISNIK: LJUBAS-MONT d.o.o. za trgovinu, ugostiteljstvo i građevinarstvo

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 305.100,00 HRK

BESPOVRATNA SREDSTVA: 257.809,50 HRK

TRAJANJE: 15.6.2019. – do 15.6.2020. (12 mjeseci)

KRATKI OPIS PROJEKTA: Projekt „Projekt razvoja Ljubas Mont d.o.o.“ ukupne vrijednosti 305 tisuća kn od čega gotovo 258 tisuća kn bespovratnih sredstava kojim će se kroz nabavu osnovnog sredstva za rad - skele omogućiti rad na izradi fasada na objektima grada Knina te time utjecati i na jačanje konkurentnosti tvrtke, rasta njenih prihoda kao i na dodatno zapošljavanje.

 

NAZIV PROJEKTA: Projekt ,,RO-MA''

KORISNIK: Ro-Ma, zajednički obrt za proizvodnju i prodaju

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 499.723,00 HRK

BESPOVRATNA SREDSTVA: 419.767,32 HRK

TRAJANJE: 1. srpnja 2019. – 1. srpnja 2019., (12 mjeseci)

KRATKI OPIS PROJEKTA: Projekt “Projekt RO-MA“ ukupne vrijednosti gotovo 500 tisuća kn od čega gotovo 420 tisuća kn bespovratnih sredstava kojima će se kroz nabavu nove opreme za obradu stakla ojačati kapaciteti obrta te njegova konkurentnost na tržištu.

 

NAZIV PROJEKTA: Hotel Ivan

KORISNIK: Ugostiteljsko-turistički obrt ''IVAN I'

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 510.971,69 HRK

BESPOVRATNA SREDSTVA: 434.325,93 HRK

TRAJANJE: 01.04.2019. – do 01.04.2020. (12 mjeseci)

KRATKI OPIS PROJEKTA: Projekt „Hotel Ivan“ ukupne vrijednosti gotovo 511 tisuća kn, od čega 434 tisuća kn bespovratnih sredstava, za izvođenje građevinskih radova manjeg zahvata i ulaganje u novu opremu, a kako bi se kroz unaprjeđenje usluge smještaja i restorana doprinijelo poboljšanju turističkih usluga grada Knina, rastu prihoda i dodatnom zapošljavanju.

 

NAZIV PROJEKTA: Projekt tvrtke IGANA d.o.o.

KORISNIK: IGANA d.o.o. za osposobljavanje osoba za vozače motornih vozila

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 483.618,34 HRK

BESPOVRATNA SREDSTVA: 411.075,58 HRK

TRAJANJE: 15.6.2019. – do 15.6.2020. (12 mjeseci)

KRATKI OPIS PROJEKTA: Projekt „Projekt tvrtke Igana d.o.o.“ ukupne vrijednosti veće od 483 tisuće kn, pri čemu je 411 tisuća kuna bespovratnih sredstava za nabavu strojeva (mini bager i vibro ploče) kojima će se stvoriti preduvjeti za razvoj malog, ali uspješnog i fleksibilnog poduzeća osposobljenog za obavljanje srednje zahtjevnih radova u građevinarstvu.

 

NAZIV PROJEKTA: Izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskog plana Grada Knina

KORISNIK: Grad Knin

PARTNER: Javna ustanova Lokalna razvojna agencija Matica

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 3.007.530,52 HRK

BESPOVRATNA SREDSTVA: 2.472.548,20 HRK

TRAJANJE: 1.3.2018. - 1.3.2023. tj. 60 mjeseci

KRATKI OPIS PROJEKTA: Projekt „Izgradnja kapaciteta za provedbu Intervencijskog plana Grada Knina“ ukupne vrijednosti 3 milijuna kn kojim se Gradu Kninu dodjeljuje gotovo 2,5 milijuna kn bespovratnih sredstava. Cilj projekta je ojačati stručne i administrativne kapacitete Grada Knina i njegove partnerske organizacije JU Lokalna razvojna agencija MATICA za uspješno upravljanje provedbom Intervencijskog plana Grada Knina, njegovo praćenje i ocjenu učinka.

 

NAZIV PROJEKTA: Izgradnja pješačko-biciklističkog mosta na Orašnici i uređenje šetnice prema Krčiću

KORISNIK: Grad Knin

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 5.769.005,13 HRK

BESPOVRATNA SREDSTVA: 4.903.654,00 HRK

TRAJANJE: 1.7.2019. - 1.1.2021. tj. 18 mjeseci

KRATKI OPIS PROJEKTA: Projekt „Izgradnja pješačko-biciklističkog mosta na Orašnici i uređenje šetnice prema Krčiću“ ukupne vrijednosti od gotovo 5,8 milijuna kn kojim se Gradu Kninu dodjeljuje 4.9 milijuna kn bespovratnih sredstva. Cilj ovog projekta je kroz izgradnju pješačko-biciklističkog mosta na Orašnici i uređenje šetnice prema Krčiću poboljšati javne usluge i sadržaje za bolju kvalitetu života građana te time povećati atraktivnost grada za njegove stanovnike i posjetitelje.

 

26. travanj 2024 11:58