StoryEditorOCM
Županijaslužbeni podaci

Porezna uprava objavila popis dužnika, ovih deset tvrtki predvode ‘listu srama‘ u našoj županiji

Piše Šibenski.hr
2. studenog 2022. - 17:17

Porezna uprava objavila je na svojim službenim stranicama listu dužnika, narodski poznatu i kao "listu srama".

Na popisu se, podsjetimo, nalazi svi oni koji nisu uplatili dospjela  dugovanja po osnovi poreza, doprinosa za obvezna osiguranja, trošarina, posebnih poreza, naknada za koncesiju te carina, i to ako je ukupni iznos duga veći od 300 tisuća kuna za pravne osobe, odnosno sto tisuća kuna za fizičke osobe koje obavljaju neku djelatnost te veći od 15 tisuća kuna za građane. 

Kako navode, na listi se nalazi ukupno 35.912 poreznih obveznika s ukupnim dugom u iznosu većem od 8.5 milijardi kuna.

Gledajući podatke za Šibensko-kninsku županiju, najveći dužnik u ovom trenutku je tvrtka Efficient Powerful Successful d.o.o. iz Knina s iznosom od  čak7,7 milijuna kuna. Riječ je o firmi koja se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i dijelova.

Iza nje na drugom mjestu "liste srama" je tvrtka Sonoil d.o.o. iz Srime koja je dužna državi točno 7 milijuna kuna, dok treće mjesto zauzima šibensko komunalno poduzeće Vodovod i odvodnja d.o.o. s ukupnim dugom od 4,3 milijuna kuna. 

Među deset najvećih dužnika u županiji nalaze se još i tvrtka Bungalow d.o.o. u stečaju registrirana u Danilo Birnju (2,83 milijuna kuna duga), Dalmostan iz Šibenika (2,35 milijuna kuna), Drništrans s.p.o. u stečaju (2,07 milijuna kuna), Phoenih Yacht d.o.o. iz Rogoznice (1,1 milijun kuna), Am-Adria d.o.o. u stečaju iz Vodica (852 tisuća kuna), tvrtka Makina Vodice (768 tisuća kuna) i firma Drniška tradicija (759 tisuća kuna).

Cijelu listu možete pogledati OVDJE.

04. svibanj 2024 14:53