StoryEditorOCM
Županijasvi se uključili

Rogozničani pronašli ženu u Petrinji koja je odrastala s njima u mjestu, obnovit će joj razorenu kuću!

Piše Vedrana Stočić
5. siječnja 2021. - 14:57

Rogozničani ne staju u prikupljanju pomoći i donacijama. Turistička zajednica Općine Rogoznica za obnovu potresom srušenog područja uplatila je 20 tisuća kuna, a Općina Rogoznica 15 tisuća kuna. Ovih dana telefonski će se sazvati hitna sjednica Općinskog vijeća na kojoj će se odlučiti o daljnjim koracima i konkretnoj pomoći.

- Pored ostalih udruga, volontera i institucija  i sam Stožera civilne zaštite prikupio je i odvezao četri kombija pomoći. Nastavljamo ciljano prikupljanje, a to su grijalice, gumene čizme, cerade, kabanice, higijenske potrepštine i trajna hrana - kaže nam šef rogozničkog Stožera donačelnik Ljubo Županović.

U organizaciji Stožera odvezen i predan kontejner Marini Žebić čiji dom je potpuno srušen, koja je odrastala i pohađala u školu u Rogoznici, a radila je u Rogoznici i Primoštenu. Njeni prijatelji iz Rogoznice, Turistička zajednica, Općine Rogoznica i volonteri iz Primoštena pokrenuli su akciju u kojoj žele obnoviti njen dom.

Nekoliko obitelji iz Siska čije kuće su oštećene ili porušene smješteno je na rogozničkom području i pomoć im stiže iz Crvenog križa.

- Svi naši iznajmljivači koji žele ljudima bez doma pružiti smještaj u svojim apartmanima na rogozničkom području ne moraju se prijavljivati na EVisitor, već samo u Crveni križ .-kaže direktor Turističkog ureda Marijo Mladinić.

25. travanj 2024 23:11