StoryEditorOCM
ŽupanijaPreventivna akcija

Policija poziva: narednog tjedna provjerite tehničku ispravnost svojih dvokotača bez ikakvih sankcija

Piše Šibenski.hr
29. travnja 2021. - 14:20

Temeljem Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama, od 3. svibnja (ponedjeljak) do 8. svibnja (subota) na cijelom teritoriju Republike Hrvatske će biti organizirana preventivno-sigurnosna akcija kontrole tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021.“

Akcija je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda i svih ostalih vozila L kategorije, budući da je to posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, priopćila je PU Šibensko-kninska. 

Napominje se da je akcija preventivna, s ciljem da potakne vozače da u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, bez naknade i bilo kakve sankcije izvrše tehnički pregled vozila najprije radi sigurnosti u prometu, odnosno sprječavanja prometnih nesreća uzrokovanih upravo tehničkom neispravnošću. Od akcije će biti izuzeta vozila koja u navedenom tjednu budu imala zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Policija neće aktivno sudjelovati u ovoj akciji zaustavljajući vozače i upućivati ih na tehnički pregled, nego će obavljajući svoje reodovite zadaće ukazivati vozačima na ovu mogućnost. Vozači za čija se vozila pri tehničkom pregledu utvrdi tehnička neispravnost neće snositi nikakve sankcije, odnosno neće plaćati kaznu, niti će taj podatak biti evidentiran i dostavljen policiji. Statistički podaci u protekla tri mjeseca ove godine pokazuju da, i pored učestalih akcija u prometu, na našem području bilježimo 108 prekršaja neregistriranih vozila u prometu, što je u odnosu na vrstu prekršaja znatan broj, a ujedno i pokazatelj o nužnosti ovakve preventivno-sigurnosne akcije, zaključak je objave PU Šibensko-kninske. 

19. travanj 2024 20:31