StoryEditorOCM
Županijaod 26. do 30. rujna

Policija organizira ‘Tjedan otvorenih vrata‘ za djecu predškolske dobi u Šibeniku, Drnišu, Kninu i Vodicama

Piše Šibenski.hr
23. rujna 2022. - 11:05

Povodom Dana policije koji se obilježava 29. rujna, Policijska uprava šibensko-kninska će u vremenu od 26. do 30. rujna u sjedištu Policijske uprave kao i u svim Policijskim postajama organizirati "Tjedan otvorenih vrata“ za djecu predškolske dobi, na koji način ćemo kroz upoznavanje djece s načinom i djelokrugom rada policije uvelike doprinijeti da djeca u što ranijoj dobi prihvate policajca kao "prijatelja-pomagača“, a što je jedan od bitnih preduvjeta za kasniji pozitivan stav pojedinca o policiji.

Ovom prilikom će djeca predškolske dobi u prostorijama policije, uz neposredan kontakt s policijskim službenicima, na neposredan i slikoviti način, prilagođen njihovoj dobi, usvojiti znanja o ulozi policije kao službe u zaštiti građana. Osim toga, djeci će se prilikom ovog posjeta posebno skrenuti pozornost što napraviti u slučajevima pronalaska nepoznatih i na prvi pogled interesantnih predmeta, a posebno u slučajevima pronalaska oružja i streljiva ili u slučaju zatjecanja u društvu nepoznatih osoba, kao i o učenju osnovama pravila ponašanja u prometu. 

Nakon proslave Dana policije 26. rujna, tjedan otvorenih vrata počinje u sjedištu Policijske uprave 27. rujna (utorak) u 9,30 sati, zatim 28. rujna (srijeda) u Policijskoj postaji Šibenik u 9,30 sati i u Policijskoj postaji Knin u 9,30 sati, u Policijskoj postaji Drniš 29. rujna (četvrtak) u 10.30 sati i u Policijskoj postaji Vodice 30. rujna (petak) u 9,30 sati.

19. travanj 2024 05:00