StoryEditorOCM
ŽupanijaAkcija za Martinje

Policija će deset dana pojačano patrolirati na cestama: Kontrolirat će alkoholizirane vozače

Piše šibenski.hr
5. studenog 2020. - 10:00

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta Martinja koji će se obilježavati tijekom cijelog razdoblja od 6. do 16. studenog, očekuje se povećan broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića.

Iako zbog važećih epidemioloških mjera kao i privremene zabrane javnih okupljanja više od 50 osoba na jednom mjestu, očekuju se privatne zabave do 15 osoba kao i okupljanja građana u ugostiteljskim objektima do propisanog trajanja radnog vremena, upozoravaju iz šibensko-kninske policije.

- Obzirom na navedeno, a u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija u cjelini, kao i na našem području, sukladno dosadašnjim iskustvima u tom će vremenu poduzimati pojačane mjere preventivno represivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebno u noćnim i ranim jutarnjim satima na samo „Martinje“ 11./12. studenog te u vikende prije i poslije „Martinja“, odnosno petak/subota, subota/nedjelja i nedjelja/ponedjeljak (6./7., 7./8., 8./9., 13./14., 14./15. i 15./16. studenog)- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

Prema njegovim riječima, u nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

- Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja kao i prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Napominjemo da smo, pored upozorenja vozačima da će se u ove dane provoditi pojačane preventivno represivne mjere, tijekom Martinja prošle godine na našem području kroz kontrolu 150 vozača zatekli njih osam da upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, od kojih su tri zadržana u prostorijama policije do otrežnjenja, a nakon toga uz Optužni prijedlog privedeni u Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku. Tijekom akcije najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu je bila 1,5 promila u krvi

Osim toga, alkoholizirani vozači su na našem području u prvih devet mjeseci ove godine skrivili 34 prometne nesreće u kojima nitko nije smrtno stradao, ali je bilo 55 ozlijeđenih osoba. Mladi vozači (do 24 godine) su skrivili pet prometnih nesreća u kojima je bilo 11 ozlijeđenih osoba- zaključio je Pavić.

26. travanj 2024 10:06