StoryEditorOCM
ŽupanijaPromotivno-edukativan projekt

’Pogled u Plavo’ već šestu godinu oduševljava Vodičane, promovira se ronjenje i ljepota hrvatskog podmorja

Piše Šibenski.hr
26. svibnja 2024. - 08:49

Promotivno-edukativan projekt Pogled u Plavo već šestu godinu gostuje u gradu Vodicama na veliko oduševljenje lokalnog stanovništva s ciljem promocije ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao važne aktivnosti u smjeru očuvanja morskog okoliša.

U organizaciji grada Vodice, Turističke zajednice grada Vodica te uz podršku Plave promocije na prekrasnoj vodičkoj rivi tijekom vikenda bio je predstavljen 10-metarski bazen, a svi zainteresirani posjetitelji imali su priliku besplatno se okušati u ronjenju u potpuno kontroliranim i sigurnim uvjetima bazena uz stručni nadzor i sigurnost instruktora ronjenja tima “Pogleda u Plavo”.

- “Pogled u plavo” već nekoliko godina gostuje u Vodicama što je za nas sjajna promocija ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja što je vrlo bitno za našu destinaciju, a posebno nas raduje što je ovaj projekt izuzetno dobro prihvaćen od lokalnog stanovništva i posjetitelja grada Vodica.

Svi posjetitelji imaju priliku okušati se u ronjenju i upoznati se s ovom prekrasnom aktivnošću. Osim promocije djelujemo i ekološki te smo ovaj ronilački vikend obilježili i provođenjem ekološke akcije čišćenja podmorja vodičkog malog i velikog porta koju provodima svake godine u cilju smanjivanja negativnog utjecaja otpada na morska staništa, a time senzibiliziramo javnost o važnosti očuvanja ljepota našeg podmorja – istaknula je Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednice grada Vodica.

Nakon poduke o osnovnim pravilima ronjenja te ronilačkoj opremi posjetitelji su uz instruktore ronjenja zaronili u bazen te razgledavali ljepote hrvatskog podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena te doprinosi stvarnom osjećaju dubine.

17. lipanj 2024 09:26