StoryEditorOCM
ŽupanijaŠto će djeca uživati

Pirovački mališani u novi vrtić mogli bi se useliti na proljeće, objekt vrijedan 8,5 milijun kuna planiran je za 50-tak djece

Piše Katarina Rudan
12. prosinca 2020. - 19:42

Krajem veljače ili početkom ožujka nove, dolazeće godine, pirovački mališani bi se mogli preseliti u novi objekt – Dječji vrtić „Mendula“. Svi su radovi gotovi i postavljena je oprema, a sad Općinu čeka „papirnati dio“.

- Tehnički pregled objekta očekujemo slijedeći tjedan, potom slijedi ishodovanje uporabne dozvole, raspisivanje natječaja za osoblje i onda s radom može početi naša, općinska ustanova - kaže načelnik općine Ivan Gulam.

Da podsjetimo, krajem 2018. godine za projekt Dječjeg vrtića "Mendula",  Općina Pirovac je dobila 5,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava, kroz mjeru 7.4.1. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, a ukupna vrijednost projekta je oko 8,5 milijuna kuna. Radovi su počeli 2019. godine, nakon turističke sezone.

Općina je morala uložiti oko tri milijuna kuna, ali se nadaju da će dogodine uspjeti dobiti 1,7 milijuna kuna iz Fonda za sufinanciranje EU projekata, čime bi udio Općine u projektu vrtića spao na 1,3 milijuna kuna.

Novi vrtić je projektiran za 48 djece, dvije vrtićke i jednu jasličku skupinu, prema svim pedagoškim standardima i njegovom izgradnjom zadovoljit će se potrebe mladih obitelji za slijedećih dvadesetak godina.

Kako dobro izgleda unutrašnjost vrtića pokazuju  fotografije načelnika Gulama koje je u subotu objavio na svojem Facebook profilu.  A mi smo ih „ukrali“…
 

24. travanj 2024 18:28