StoryEditorOCM
Županijapripreme za sezonu

Pile, grablje, rukavice i na posao! Mještani Prvić Luke očistili šumske putove i ‘poredili‘ stabla na Donjoj bandi

Piše Šibenski.hr
8. veljače 2024. - 12:44
Već je dogovorena i nova akcija, kad dopuste vremenske prilike Jagoda Bokulić/ Przemyslav AdamskiJagoda Bokulić/ Przemyslav Adamski/

Na poziv Mjesnog odbora Prvić Luka, odazvalo se tridesetak mještana, kako mladih tako i onih starijih generacija, na drugu po redu akciju čišćenja putova na otoku.

Akcija je pored čišćenja putova uključivala i rezanje suhih grana na Donjoj bandi, prostoru od odmarališta “Požega” do kapelice Gospe od Pompeja.

image
Jagoda Bokulić/ Przemyslav Adamski/

Opremu potrebnu za akciju, poput pila, kosilica, grablji, škara i rukavica donijeli su sami mještani, dok je financiranje goriva i ručka za sudionike akcije preuzeo SRK “Botnica”. Ova hvalevrijedna inicijativa dio je širih napora mještana usmjerenih na prevenciju požara, o kojima se ranije razgovaralo na Zboru mještana te na sastanku s gradonačelnikom i komunalnim redarima, koji su izrazili svoju podršku i najavili financijsku potporu projektu.

image
Jagoda Bokulić/ Przemyslav Adamski/

Akcija čišćenja bila je uspješna, s četvero ljudi zaduženih za pripremu ručka za trideset sudionika, koji su osim čišćenja bili zaduženi i za paljenje suhoga granja uz prethodno obavještenje vatrogasaca iz Vodica. Svi sudionici akcije izrazili su zadovoljstvo postignutim, unatoč umoru, naglašavajući važnost zajedničkog rada i postignuća.

Već je dogovorena i nova akcija čišćenja, piše Infovodice, koja bi se mogla održati već idućeg tjedna ovisno o vremenskim uvjetima.

Inicijativa mještana Prvić Luke primjer je kako zajedničkim snagama možemo doprinijeti ne samo ljepoti i očuvanju našeg okoliša, već i povećati sigurnost cijele zajednice. 

26. travanj 2024 19:16