StoryEditorOCM
Županijanajezda zvijeri

Petrovim poljem haraju lisice: ‘Šetaju se po dvorištu, ulaze u kuće, kradu robu, cipele... Ne možeš se obraniti!‘

Piše Zdravko Pilić
28. studenog 2022. - 16:25

Svi pričaju o vukovima, ali stanovnike Petrova polja, mještane Otavica, Gradca i Ružića, muče – lisice

 -‘ Ima i vukova, ali ovo što se događa s lisicama, ovo je nezapamćeno. Šetaju se po dvorištu, ulaze u kuće, odnose robu, cipele... Ne možeš se obraniti od njih. Kokoši moramo zatvarati i čuvati kao ovce! Ovo više nije normalno. Kome da se javimo, koga da zovemo, nemamo ni sami pojma! - kazala nam je jedna od mještanki Otavica, koja je htjela ostati anonimna, iako je na društvenim mrežama tagirala načelnika Dalibora Durdova, tražeći pomoć od njega i – vjerovatno – lovaca u rješavanju ovog problema.

- Ovo je kod nas ovdje nezapamćena najezda!‘ - priča nam gospođa, koja kaže da se i dosad znalo događati da lisice odnesu kokoš ili dvije, osobito u sezoni, kad imaju mlade, ali to nije ništa prema ovom zulumu. Meni su čak dvije ušle u dvorište. Šetaju se kao gospođe. Jedna je ušla u pušnicu, a druga šeta po bašti, bez ikakvog straha. Da nisam vidjela svojim očima, ne bih ni ja vjerovala. Mužu mi je nove cipele odnijela, stavio ih je bio na ulazna vrata!‘

- Zašto cipele? A pojma nemam, valjda ih miris kože privlači, tko će znati, to bi neki stručnjaci mogli znati - kazala nam je mještanka Otavica.

26. travanj 2024 00:04