StoryEditorOCM
Županijaodbijen zahtjev hotelske kuće

Petrina ne oprašta bogatim Mađarima: nema legalizacije bez plaćanja pune cijene

Piše Vedrana Stočić
28. rujna 2022. - 13:20

Na hitnoj  sjednici primoštensko Općinsko vijeće odbilo je zahtjev „Primoštena“ dd u kojem domicilna hotelska kuća traži da ih se oslobodi od plaćanja komunalnog doprinosa za nekoliko manjih objekata u postupku legalizacije. Radi se o četiri paviljona u blizini hotela Zora koji su izgrađeni nakon 15. veljače 1968.godine.

Kako piše u obrazloženju odluke „Primošten“ dd nije ispunio osnovne uvjete za legalizaciju bez plaćanja, a to su: podmirene obveze prema Općini Primošten po svim osnovama, podnositelj zahtjeva kao stranka ne smije voditi sudski proces ili bilo kakav postupak protiv Općine Primošten i onaj koji potpisuje zahtjev  mora u Primoštenu imati prebivalište najmanje 5 godini. Novi vlasnici Primoštena dd tvrtka CANBERRA INVEST ZÁRTKÖRŰEN i njihov  zastupnik Kornel Bodnar ništa od toga ne ispunjavaju. CANBERRA INVEST iz Budimpešte 2019. godine vlasnički je preuzeo PRIMOŠTEN d.d. od tvrtke DIAMANT MARINE d.o.o, odnosno od Tamása Vitezyja i Laszla Attile Kerekesa. Novi vlasnik promijenio je Nadzorno odbor i Upravu. Presjedanje Nadzornim odborom preuzeo je Dániel Jellinek umjesto Tamása Vitézyja. Dániel Jellinek većinski je vlasnik grupe i deveti na listi najbogatijih Mađara. Dakle u Primoštenu stoluju tri, a ne pet godina.

U posljednje vrijeme sukobi na relaciji Općina Primošten-Primošten dd su eskalirali, otvoreni rat počeo je nakon što je Primošten dd postavio rampe  na javnoj površini, prijetna bagerima urodila je plodom i prije petnaestak dana rampe i zaštitari su nestali.

Na nezakonito ponašanje Primoštena dd, neobnovljene hotele i nepoštivanju ugovornih obveza s Hrvatskim fondom za privatizaciju  primoštenski načelnik Stipe Petrina u pisanim dopisima izvijestio je vrh hrvatske vlasti: Predsjednika RH Zorana Milanovića, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. Odgovor je stigao samo od predsjednika države: pismo načelnika Petrine i Općine Primošten Ured predsjednika uputio je DORH-u.

18. travanj 2024 16:31