StoryEditorOCM
ŽupanijaŽupanijski stožer

Peti dan za redom bez zaraženih Covidom-19; Svi testirani štićenici i djelatnici ‘Cvjetnog doma‘ su negativni

Piše šibenski.hr
18. svibnja 2020. - 10:37

Peti dan za redom Šibensko- kninska županija je bez novooboljelih pacijenata od COVID-19, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite u ponedjeljak prijepodne. Podsjetimo, zadnji slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je još 13. svibnja kada je na testiranju pozitivan bio uzorak 80- godišnje štićenice šibenskog Doma za starije i nemoćne osobe.

- Nakon toga, svi testirani korisnici i osoblje Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik su negativni. Tako da je s današnjim danom broj oboljelih u našoj županiji i dalje 91, a oporavilo se njih 78- kazao je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitaliziran je jedan pacijent pozitivan na koronavirus i nije na respiratoru. Tri pacijenta s našeg područja i dalje se liječe u KBC Split, od kojih su dva na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 71 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 2117 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

25. travanj 2024 07:40