StoryEditorOCM
Županijatako se to radi

Par iz Njemačke javno zahvalio načelniku Rogoznice: ‘Nazvao sam ga, odmah je nabavio specijalna kolica s kojima invalidi mogu ući u more‘

Piše Vedrana Stočić
12. srpnja 2021. - 17:11

Pohvalne poruke o lokalnim vlastima dobivamo znatno rjeđe od onih koje ih kude. Novi rogoznički načelnik Marijo Mladinić  zbog empatije za osobe s invaliditetom upisao je tako veliki plus.

Naš čitatelj Goran Miletić zamolio nas  da objavimo njegovu priču i  pohvale Općini Rogoznica.

- Moja životna partnerica je 100 postotni invalid i ne može hodati. Kako mi živimo u Njemačkoj, a ljeto provodimo u blizini Rogoznice, pitao sam gospodina Mladinića  postoji li u Rogoznici rampa s kojom bi invalidi mogli ući u more.  On mi je odgovorio, da je gradnja takve rampe u planu, ali tek za iduće ljeto i da momentalno ne postoji, ali je voljan nabaviti specijalna kolica s kojima invalidi mogu ući u more. 

I stvarno, ja jučer dobijem njegov E-Mail u kojoj me informira, da je vozilo stiglo i da ga možemo koristiti na plaži Šepurina u Rogoznici. Ovaj potez zavrijeđuje javnu pohvalu, pogotovo u ovim vremenima kada su nažalost u odnosu na ljudske  prevladavaju materijalne vrijednosti -napisao je Goran Miletić. 

Još kao direktor Turističkog ureda Marijo Mladinić planirao je izgradnju rampi za invalide.  Planovi su još na snazi, međutim kolica su za sada idealna zamjena za rampe.  

- U planu nam je na svim uređenim plažama izgraditi kompletnu infrastrukturu za osobe s invaliditetom, pored rampi ili kolica za ulaza u more, prilagodit ćemo WC i kabine za presvlačenje invalidnih osoba, takođ u blizini plaža bit će osigurana i parkirna mjesta - kaže načelnik Mladinić.

Kolica osim što praktična za ulazak u more znatno su jeftinija od izgradnje rampe, s PDV-om stoje 19.500 kuna, a izbjegnuto je i dodatno betoniranje mora.

19. travanj 2024 05:32