StoryEditorOCM
ŽupanijaBike-signalizacija:

Označeno 50 novih staza na području Županije-cikloruta duga 2450 kilometara

Piše M.J.
8. svibnja 2017. - 10:41

Ovog vikenda počelo je označavanje biciklističkih staza diljem Šibensko-kninske upanije. Župan Goran Pauk zajedno sa direktoricom županijske Turističke zajednice Željanom Šikić obišao je biciklističku  stazu dugu 28 kilometara koja prolazi oko cijelog otoka Murtera, a nazvana je „Bodulska priča“.  Na njoj je postavljena signalizacija.

- Dosadašnje inicijative na razvoju cikloturizma ovim projektom trebale bi dobiti novo svjetlo, unificiranost i prepoznatljivost u krugu zaljubljenika u cikloturizam, a Šibensko-kninska županija kao cikloturistički vrlo atraktivna destinacija, postati njihovo omiljeno odredište -  rekao je Pauk.



Turistička zajednica Šibensko kninske županije je u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica, inače,  prošle godine pokrenula projekt razvoja cikloturizma. Nakon potpisivanja sporazuma o projektu krenulo se u realizaciju. Prvi korak je bila edukacija bike-vodiča na kojoj su sudjelovala 23 polaznika i tako stekla licencu Hrvatskog biciklističkog saveza.

U istom razdoblju je formirana radna skupina sa sedam profesionalnih biciklista, koja je aktivno radila na projektu razvoja cikloturizma.  Zadaća im je bila analizirati postojeće staze, predložiti  nove, snimi njihove GPS zapise i ostale tehničke podatke. 



Snimljeno je, obrađeno i kategorizirano 50 novih staza na području cijele Županije, tako da se broj registriranih staza popeo na 90, a kilometraža je utrostručena. Sada  iznosi 2450 kilometara.

Projekt, priopćuju iz Šibensko-kninske županije,  ima aktivni vizualni identitet, a što je najvažnije, doneseni su i standardi za biciklističku signalizaciju koja će biti jedinstvena za područje cijele Županije.

- Fazom označavanje biciklističkih staza koja je upravo u tijeku, finalizira se bazni razvoj ovog brzorastućeg turističkog proizvoda, koji je sada spreman za drugu fazu, a to je promocija. Kako su pripreme za tu finalnu fazu projekta odrađivane simultano i u skladu sa dinamikom cijelog projekta, tako je priprema za brošuru gotova, kao i redizajn weba-stoji u županijskom priopćenju.
 

26. travanj 2024 03:12